13 september 2013

FC Utrecht - Lierse SK 1-4

Vrijdagavond stond de tweede thuiswedstrijd van de FC Utrecht Vrouwen op het programma bij USV Elinkwijk. Na het ongelukkige verlies in de slotseconde van FC Utrecht afgelopen zaterdag tegen OH Leuven had de ploeg nu de kans om de draad weer op te pakken. Echter pakte dat anders uit dan gehoopt.

De wedstrijd begon met twee gelijkwaardige ploegen met af en toe leuke actie van beide kanten. Het eerste half uur was FC Utrecht iets gevaarlijker rond de zestien van Lierse SK. Anne Maguire was een goed aanspeelpunt voor de FC Utrecht Vrouwen maar de vervolgactie zoals het er onder komen van de middenvelders liep nog niet helemaal naar behoren. Verder enkele afstandsschoten van onder andere Wendy Mulder en Simone van de Weerd. De laatste tien minuten van de eerst helft zet Lierse SK wat aan en komt met lopende mensen twee keer gevaarlijk voor de goal. In de 36e minuut verslikt keepster Sharon Schoonderbeek zich in een voorzet en belandt in het doel. Een 0-1 voorsprong voor Lierse waarmee ook de rust wordt ingegaan.

De tweede helft gaat het spelbeeld in het eerste kwartier eerst over en weer. Tot de 68ste minuut dan maakt Joniek Bonnes een foutieve overtreding in de zestien en besluit de scheidsrechter de bal op de penaltystip te leggen. Stephanie van Gils zet de 0-2 voor Lierske op het scorebord. Tot overmaat van ramp legt de scheidsrechter drie minuten later de bal wéér op de penaltystip door een handsbal van Hélène Heemskerk. Ook de 0-3 schiet Stephanie van Gils in na twee zeer discutabele penalty’s die als cadeautjes worden weggegeven door de scheidsrechter. Uiteindelijk valt ook nog de 0-4, maar Wendy Mulder weet de eer nog te redden in de 88ste minuut en zet de eindstand op 1-4.

Een wedstrijd waarbij zich ook wat vreemde situaties voordoen wat eigenlijk niet op de velden thuishoort. Zoals het ‘schijnschoppen’ van de trainer van Lierse SK naar een speelster van FC Utrecht en het daaropvolgende opstootje met de materiaalman van FC Utrecht. Beide heren moesten het veld verlaten en achter de boarding plaatsnemen. De komende twee weken staan er geen competitiewedstrijden gepland in verband met activiteiten van het Nederlands Elftal. De FC Utrecht Vrouwen hebben deze twee weken de tijd om zich weer bij elkaar te rapen en door te gaan. Op dinsdag 2 oktober wordt de competitie hervat tegen SC Telstar.

Opstelling FC Utrecht: Sharon Schoonderbeek, Joniek Bonnes, Helene Heemskerk, Myrthe Moorrees, Michelle van der Laan (72’ Franca van de Kuilen), Simone van der Weerd, Nadia van Beerschoten (46’ Sabine Verheul), Nadine Hanssen, Sabine Becx (58’ Linda van Veldhuizen), Anne Maguire,  Wendy Mulder.