FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » Jong FC Utrecht te sterk voor Fortuna

 

 

 

De beloftenploeg van FC Utrecht is de terugronde van de voorrondecompetitie uitstekend begonnen. De talenten uit de Domstad waren in Limburg met 1-3 te sterk voor Jong Fortuna Sittard.

 


Noem het een kantelpunt. De crux. De bal die de wedstrijd deed omkeren. Maar noem het vooral een wonderschoon doelpunt. Want de goal die Nassir El Aissati maakt in de 57ste minuut van de wedstrijd, is er eentje om in te lijsten. Vanaf 25 meter jaagt de middenvelder de bal buiten bereik van keeper Glenn Daniels in de hoek. Daarmee tekenend voor de 1-1. Neemt El Aissati op dat moment de felicitaties in ontvangst, een minuut later mag hij op zijn beurt een teamgenoot een aai over zijn bol geven. Want dan is het alweer raak. Hamza Boukhari rondt van dichtbij een mooi lopende aanval af en zet Jong FC Utrecht daarmee op een 1-2 voorsprong.

 


Niet veel later bolt het net opnieuw in het Fortuna Sittard Stadion. En is het Erwin de Groot die de credits krijgt. Na een afgemeten steekpass van rechtsback Sean Klaiber schiet Boukhari de bal tegen Daniels op, waarna met een even bescheiden als bekeken knikje met het hoofd De Groot de bal in de rebound het beslissende zetje geeft: 1-3. Wie in een overmoedige bui verkeert, zal zeggen dat de wedstrijd op dat moment gespeeld is. Wie Jong Fortuna Sittard bij vlagen gevaarlijk ziet uitbreken met snelle aanvallers, zal daar anders over denken. Mede dankzij een paar kundige ingrepen van keeper Menno Heus blijft de Utrechtse marge ook in een fase waarin de Limburgers op de aansluitingstreffer uit zijn, gehandhaafd.

 


Dat zorgt ervoor dat Jong FC Utrecht, dat na twintig minuten door een afgemeten kopbal van Dion Watson op een 1-0 achterstand zijn gezet, in de slotfase de pot uit kunnen spelen. Dat doet het team van trainer/coach Robin Pronk naar behoren, waardoor drie punten worden toegevoegd aan het totaal en wordt opgeklommen van de vijfde naar de vierde plek. Nummer drie Jong Heracles Almelo is komende week op Sportcomplex Zoudenbalch de volgende opponent van de Utrechtse talenten, die bij winst op de Overijsselse beloften een wereldzaak kunnen doen in Poule A van de voorrondecompetitie voor beloftenteams.

 

Jong Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht 1-3 (1-0)
21. Dion Watson 1-0
57. Nassir El Aissati 1-1
58. Hamza Boukhari 1-2
70. Erwin de Groot 1-3

Gele kaarten: Tony Nwaannukwu (Jong Fortuna Sittard) en Hamza Boukhari (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Merlijn Gerritsen.

 

Opstelling Jong Fortuna Sittard:
Glenn Daniels; Roel Vos, Tony Nwaannukwu, Sjoerd Linssen, Thomas Overhof; Andrew Marveggio, Benjamin Bahtiri (35. Robin Lutgens), Bob Vankan; Jordi Baur, Dion Watson (84. Jelle van Rijswijk), Zlatko Zejnilovic (65. David Driessen).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Sean Klaiber, Myenty Abena, Jeff Hardeveld, Jordy van der Winden; Sofyan Amrabat, Fernando Quesada, Nassir El Aissati (68. Darren Rosheuvel); Kristoffer Peterson, Hamza Boukhari, Remco van Wingerden (46. Erwin de Groot).

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen