FC-Utrecht.org
Home » Teams » Selectie » Wedstrijdverslagen Eerste Elftal » 17 05 2015 Vitesse FC Utrecht

 

 

 

FC Utrecht en Vitesse hebben op de slotdag van de competitie met 3-3 gelijk gespeeld in Arnhem. Bij FC Utrecht debuteerden Jelle de Lange, Giovanni Troupée en Darren Rosheuvel. De Lange en Troupée zijn B-junioren. Zij zijn jeugdinternational en maakten dit seizoen deel uit van het kampioenselftal FC Utrecht O17. Darren Rosheuvel speelt normaal gesproken voor Jong FC Utrecht.

 

 

vitessefcutrecht2014-20151.jpg

 

 

Jelle de Lange is met 17 jaar en 107 dagen de jongste speler ooit in het basisteam van FC Utrecht. Hij is echter niet de jongste speler die voor Utrecht in de eredivisie speelde, want Cedric Badjeck was 17 jaar en 65 dagen toen hij in 2012 inviel tegen Excelsior en hij werd tegen Vitesse onttroond door Giovanni Troupé die pas 17 jaar en 58 dagen is. Robbie Alflen, die zelf overigens al op zijn dertiende in het eerste elftal van Sporting'70 speelde, gebruikte dit seizoen 36 spelers en dat is een record in de eredivisie. Het vorige record was ook in handen van FC Utrecht. Vorig seizoen gebruikte Jan Wouters 35 spelers.

 

 

vitessefcutrecht2014-20152.jpg

 

 

Vitesse begon goed aan de wedstrijd. De Arnhemmers konden bij winst nog derde worden en zich rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal, maar waren daarbij wel afhankelijk van de resultaten bij Feyenoord en AZ. Toch was de eerste goede kans voor FC Utrecht. Daarna stelde Vitesse orde op zaken en door doelpunten van Bernard Traore in de 13e en 25e minuut namen de Arnhemmers een terechte 2-0 voorsprong. Bij het eerste doelpunt had de Burkinees het geluk aan zijn zijde. Hij stuurde Timo Letschert het bos in, waarna zijn schot via de Utrechtse debutant Jelle de Lange in het doel terecht kwam. Tien minuten later deed hij het op eigen kracht, door op aangeven van Zakaria Labyad de bal keurig om Robbin Ruiter heen te krullen. 

 

 

vitessefcutrecht2014-20153.jpg

 

 

Vitesse leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen, maar in de laatste twee minuten voor rust kwam FC Utrecht opeens langszij dankzij twee briljante ingevingen van Sébastien Haller. De eerste goal kan het beste omschreven worden als een zaalvoetbaldoelpunt. Na een combinatie met de opgekomen Mark van der Maarel zette Sébastien Haller met een hakbal Yassin Ayoub in scoringspositie. Een minuut later volgde opnieuw een hoogstandje van Haller. Met een omhaal pompte hij een ogenschijnlijk afgeslagen aanval op spectaculaire wijze nieuw leven in, waarna Bart Ramselaar keurig de gelijkmaker binnen knikte.

 

 

Vitessefcutrecht2014-20155-1.jpg

 

 

De tweede helft was veel minder spectaculair. Dat had alles te maken met de tussenstand bij Excelsior - AZ. Omdat duidelijk was dat AZ een overwinning zou gaan behalen, waren de kansen op directe plaatsing voor Europees voetbal voor Vitesse vervlogen. Vijf minuten voor tijd miste Bernard Traore nog een kans om met zijn derde treffer Vitesse op voorsprong te zetten, maar twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Net als vorige week tegen Excelsior mikte invaller Danny Verbeek een vrije trap direct in het doel. FC Utrecht leek hierdoor de competitie te gaan afsluiten met een driepunter, maar in de laatste minuut van de officiele speeltijd zorgde Zakaria Labyad met een intikker voor de 3-3 einduitslag.

 

 

vitessefcutrecht2014-20156.jpg

 

 

Vitesse - FC Utrecht 3-3 (2-2)
13. Bertrand Traore 1-0
25. Bertrand Traore 2-0
44. Yassin Ayoub 2-1
45+1. Bart Ramselaar 2-2
87. Danny Verbeek 2-3
89. Zakaria Labyad 3-3

 

Toeschouwers: 18.696.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

 

Opstelling Vitesse:
Eloy Room; Kevin Diks (60. Arnold Kruiswijk), Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden, Rochdi Achenteh (60. Marvelous Nakamba); Davy Propper, Josh McEachran, Valeri Qazaishvili; Renato Ibarra (78. Wallace), Bertrand Traore, Zakaria Labyad. 

 

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Timo Letschert, Jelle de Lange (61. Giovanni Troupée), Chris Kum; Willem Janssen, Bart Ramselaar (73. Danny Verbeek), Yassin Ayoub, Mark Diemers (87. Darren Rosheuvel); Sébastien Haller, Rubio Rubin.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.