FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » FC Utrechtspelers in voorselectie

 

 

FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub, die zondag in Enschede zijn basisdebuut maakte in de Eredivisie voor FC Utrecht, is door KNVB-coach Albert Stuivenberg opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Dit elftal speelt begin september EK-kwalificatieduels tegen Schotland en Luxemburg.

De definitieve selectie van Jong Oranje wordt op vrijdag 30 augustus bekendgemaakt. Mocht de 19-jarige Ayoub tot deze selectie behoren, dan mag hij zich opmaken voor een tweetal duels. Op donderdag 5 september neemt Jong Oranje het in Nijmegen op tegen Schotland. Vier dagen later wordt in Dudelange een uitwedstrijd tegen Luxemburg gespeeld.

Ayoub kwam inmiddels tot zes competitieoptredens voor FC Utrecht en kwam in het verleden uit voor diverse vertegenwoordigende elftallen. Zo werd hij met het Nederlands elftal onder 17 jaar Europees kampioen. Recentelijk speelde Ayoub nog met Nederland onder 19 jaar op het Europees kampioenschap in Litouwen.

Ook in de voorselectie van Oranje onder 19 jaar bevinden zich spelers van FC Utrecht: Mike Havekotte, doelman van Jong FC Utrecht, en O19-aanvaller Gyrano Kerk. Zij horen op vrijdag 30 augustus of zij opgenomen worden in de definitieve selectie, tot de standby-lijst behoren of zijn afgevallen. Nederland onder 19 jaar speelt in eigen land oefeninterlands tegen Duitsland en Italië.

Voor Gyrano Kerk is het de eerste keer dat hij wordt opgenomen in de voorselectie van een vertegenwoordigend elftal. De 17-jarige aanvaller speelt pas een jaar in de FC Utrecht Academie. Hiervoor speelde hij bij de amateurs van Zeeburgia.

Mike Havekotte daarentegen is bekend met het spelen voor vertegenwoordigende elftallen. De doelman, die halverwege het duel met FC Twente op de bank van het eerste elftal van FC Utrecht mocht plaatsnemen, speelde eerder voor Nederland onder 17 jaar en onder 18 jaar. Met Onder 17 werd hij Europees Kampioen in 2012.

De duels die Nederland onder 19 jaar gaat spelen:

Vrijdag 6 september 2013, 18:30 uur: Nederland – Duitsland
(Sportpark Zuid, De Treffers in Groesbeek)
 
Dinsdag 10 september 2013, aftrap 18:30 uur: Nederland – Italië
(Sportpark Zegersloot, SV ARC in Alphen aan den Rijn)

Van 2 tot 11 september moet FC Utrecht O19 het stellen zonder Sofyan Amrabat. De 17-jarige talentvolle voetballer is door de nationale voetbalbond van Marokko opgeroepen voor een trainingsstage met de nationale ploeg voor speler tot 17 jaar.

Amrabat mist door zijn afwezigheid geen duels van FC Utrecht O19.

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen