07 september 2013

FC Utrecht O15 - Volendam O15  2-4

FC Utrecht start de wedstrijd erg sterk. Binnen twee minuten wordt het eerste doelpunt gescoord, 1-0 voor FC Utrecht. De speler van FC Utrecht tikt de bal binnen, nadat de keeper van de tegenstander de bal los laat. FC Utrecht speelt met vertrouwen en druk naar voren toe. Dit levert FC Utrecht veel balbezit op de helft van de tegenstander op. Na een minuut of 15 kantelt de wedstrijd, FC Utrecht is erg slordig in balbezit en dit levert FC Volendam de gelijkmaker op. FC Utrecht blijft de ploeg met het meeste balbezit, echter gaat FC Volendam vele malen efficiënter om met het balbezit dat zij hebben, dit levert ook de 1-2 en 1-3 op voor FC Volendam. Vlak voor rust creëert FC Utrecht nog een schietkans op de rand van het 16-meter gebied, helaas gaat het schot net over de goal heen.

De tweede helft veranderd er niet veel aan het speelbeeld. FC Utrecht is de ploeg met het meeste balbezit, FC Volendam creëert, door het hanteren van goede lange ballen, de beste kansen. Dit resulteert in de 1-4 voorsprong voor FC Volendam. FC Utrecht speelt erg onrustig in balbezit, waardoor het helaas niet terug komt in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd wordt de 2-4 nog wel gescoord door een kopbal uit een hoekschop, maar verder dan dat komt FC Utrecht niet. FC Volendam schiet vlak voor tijd nogmaals raak, echter wordt het schot afgekeurd wegens buitenspel. Einduitslag: FC Utrecht O15 - FC Volendam O15 2-4. Een wedstrijd waarin FC Utrecht het betere van het spel heeft maar een lesje efficiëntie krijgt. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Vitesse O15 op het programma, dan weer een nieuwe kans voor de spelers van FC Utrecht O15.