FC Utrecht O15 heeft vandaag haar koppositie behouden dankzij een 3-0 overwinning op SC Heerenveen O15. Op sportpark Zoudenbalch deed de 3-0 einduitslag vermoeden dat de Friezen niks in te brengen hadden, maar dat was niet het geval. Beide ploegen waren tot de 56e minuut aan elkaar gewaagd, maar in de 57e minuut werd de eerste 100% kans voor FC Utrecht, na een foutje bij een corner, direct afgestraft. In de 65e minuut volgde de 2-0 en vijf minuten later werd het ook nog 3-0 door een eigen doelpunt van een speler van Heerenveen.

De eerste helft was één van de slechtste helften van FC Utrecht tijdens dit gehele seizoen. Na het eerste fluitsignaal golfde het spel constant op en neer, maar beide elftallen hadden moeite de bal lang in de ploeg te houden en gaven de regie ook zomaar weer uit handen. De eerste echt noemenswaardige kans van het duel kwam op naam van sc Heerenveen. Na 17 minuten spelen was een speler van Heerenveen zijn directe tegenstander te slim af en kon de bal voorzetten. De harde voorzet werd in eerste instantie gemist, maar daarna via een verdediger rakelings naast het doel geschoten. Dit had de openingstreffer voor Heerenveen kunnen en moeten zijn. In de 23e minuut nam Heerenveen het doel onder vuur vanuit de tweede lijn. Het schot dwarrelde naar de hoek maar was uiteindelijk een prooi voor de FC Utrecht goalie. FC Utrecht stelde hier niets tegenover.

In de rust zijn de jongens aan het denken gezet middels een harde toespraak van de trainers. De tweede helft waren de aanvallende intenties dan ook een stuk beter aan Utrechtse kant. De aanvallers werden meer bereikt en dit leverde ook veel meer mogelijkheden op. Een vrije trap werd in de 39e minuut rakelings naast het doel gekopt. FC Utrecht voerde de druk op en drukte de noorderlingen verder terug op eigen helft. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kwam FC Utrecht op een 1-0 voorsprong vanuit een hoekschop. In de 60e minuut had sc Heerenveen de kans om weer op gelijke hoogte te komen. Een lange bal van achteruit viel achter de FC Utrecht verdediging waardoor een speler van Heerenveen alleen op de keeper af kon. De spits zag zijn lobje echter rakelings naast het doel verdwijnen. Vijf minuten later besliste FC Utrecht het duel. Na een snelle omschakeling werd de bal voorgegeven en hard achter doelman Thijs Drenth geschoten (2-0). In de laatste minuut van de wedstrijd werd de einduitslag op 3-0 gezet door een harde voorzet die via een verdediger van Heerenveen in het doel verdween. FC Utrecht won uiteindelijk terecht via een veel betere tweede helft.