FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 april » FC Utrecht en FC Eindhoven zijn er uit, gesprekken met JP zijn gaande

 

 

 

FC Utrecht presenteerde afgelopen week Erik ten Hag als nieuwe hoofdcoach en maakte bekend dat de 'volledige technische staf de komende weken gestalte krijgt'. Jean-Paul de Jong wordt zo goed als zeker de assistent van Ten Hag en de coach van FC Eindhoven verwacht dat er al snel witte rook zal zijn in Utrecht. Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong stonden in het seizoen 1995/1996 als speler één jaar samen op het veld bij FC Utrecht. Later werd de 44-jarige Utrechter als stagiair opgenomen in de technische staf van Ten Hag bij Go Ahead Eagles.

 

JPdeJong.jpgFC Eindhoven en FC Utrecht hebben inmiddels een akkoord bereikt, zegt de Jong. "Het is zo dat FC Utrecht zich heeft gemeld bij de club en er is inmiddels overeenstemming over een transfersom. Nu de clubs er uit zijn, krijg ik de kans om gesprekken aan te gaan en die gesprekken lopen inmiddels. Daarin hebben we nog een aantal punten met elkaar te bespreken en het kan zomaar zijn dat er volgende week nieuws is."

De Jong laat niet los of hij in Utrecht de garantie krijgt dat hij in de toekomst hoofdtrainer mag worden van de eredivisionist. "Dat is heel voorbarig om nu met elkaar te bespreken. Ik denk dat we daar later wel over naar buiten zullen treden hoe dat eruit komt te zien."

Jean-Paul de Jong maakt dit seizoen naam in de Jupiler League met FC Eindhoven, waarmee hij knap tweede staat. Vrijdag legde De Jong met zijn ploeg beslag op de periotitel in de vierde periode.  De Utrechtse trainer zag zijn ploeg de thuiswedstrijd tegen FC Oss met 2-1 winnen. Het winnende doelpunt viel twaalf minuten voor tijd uit een strafschop. Eindhoven eindigt door die zege als tweede in de vierde periode, maar omdat nummer één NEC al een periodetitel won, neemt de ploeg van De Jong die titel over.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.