FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Zes beloften sluiten in de voorbereiding aan bij de A-selectie

 

 

 

Zes spelers van Jong FC Utrecht sluiten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij het eerste elftal van de Utrechters. Doelman Menno Heus, verdediger Jelle de Lange, middenvelder Darren Rosheuvel en de aanvallers Rodney Antwi, Gyrano Kerk en Patrick Joosten trainen vanaf morgen (zondag) mee met de selectie van trainer/coach Erik ten Hag en krijgen zodoende een kans zich te bewijzen bij het vlaggenschip van FC Utrecht.

 

Van het zestal maakten vier spelers afgelopen seizoen al hun opwachting in de Eredivisie namens FC Utrecht. Er was tijdens de vorige jaargang speeltijd op het hoogste niveau voor De Lange, Rosheuvel, Kerk en Antwi. Heus maakte diverse keren deel uit van de wedstrijdselectie, terwijl Patrick Joosten in het seizoen 2014/2015 tot drie optredens kwam in de hoofdmacht van Jupiler League-kampioen NEC.

 

“Het mag worden gezien als een compliment aan de FC Utrecht Academie dat zes spelers van Jong FC Utrecht de kans krijgen zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen te bewijzen bij het eerste elftal. De meesten daarvan komen immers uit de eigen opleiding”, reageert Hoofd Opleidingen Henny Lee van FC Utrecht. “Het feit dat ze mogen aansluiten bij de ploeg van Erik ten Hag is niet alleen voor die jongens een enorme stimulans, maar geeft een boost aan alle jeugdspelers van de club. En mochten ze in de loop van de voorbereiding terugkeren naar Jong FC Utrecht, dan staat buiten kijf dat ze een mooie ervaring en een goed leermoment hebben gehad en kunnen wij de spelers vanuit de beloftenploeg verder doorontwikkelen.”

 

De eerste training van het nieuwe seizoen begint morgen (zondag) om 10.30 uur op één van de velden op Sportcomplex Zoudenbalch.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.