FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O17 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht B1 » 24 03 2015 Beker FC Utrecht O17 Feyenoord O17

 

 

 

FC Utrecht onder 17 heeft ten koste van Feyenoord B1 de halve finale van de beker bereikt. Het moest uit de tenen komen, maar dat kwam het dan ook.

 

FC Utrecht ging goed van start en had in de eerste helft het betere van het spel. De eerste kans was dan ook voor de ploeg van trainer Ruud Heus. Odysseus Velanas speelde zich prima vrij, maar zag zijn inzet worden gestopt door Feyenoord doelman Ramon ten Hove. Ook Baran Karadag kreeg even later een prima mogelijkheid om de score te openen, maar hij aarzelde te lang zodat ook hier Ten Hove als winnaar uit de strijd kwam. Ook had FC Utrecht een strafschop kunnen krijgen toen Odysseus Velanas binnen de lijnen leek te worden gevloerd, de scheidsrechter legde de bal er echter buiten en de daarop volgende vrije trap van Junior van der Velden leverde niets op. Na een half uur stond FC Utrecht ineens met 0-1 achter, FC Utrecht kreeg een hoekschop, waaruit Feyenoord razendsnel counterde, en zag vervolgens Feyenoord rechtsbuiten Rashaan Fernandes prachtig afronden.

 

Na rust pakte FC Utrecht de draad weer op en ging op jacht naar de gelijkmaker, het spel werd naarmate het eindsignaal dichterbij kwam steeds gehaaster. Toch kreeg FC Utrecht twee 100% kansen, uit een voorzet van Brian van den Hooff kon Mitchell van Rooijen de bal niet vol genoeg raken zodat die in de handen van de Feyenoord goalie eindigde en even later werd een kopbal van de lijn gehaald. Even later leek FC Utrecht een strafschop te moeten krijgen. Wederom werd Odysseus Velanas gevloerd. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in. Een kwartier voor tijd was er de dieptebal van Odysseus Velanas op FC Utrecht spits Jesse van Baal, die alleen op de keeper af kon gaan. Hierbij trok Rashaan Fernandes aan de noodrem en kon vervolgens met rood vertrekken. FC Utrecht wisselde onmiddellijk drie keer en ging alles of niets spelen. Het werd alles, want 4 minuten voor tijd zorgde Nick Lim met een kopbal uit een voorzet van Brian van den Hooff voor de meer dan verdiende gelijkmaker.

 

De strafschoppen die vervolgens noodzakelijk werden, waren een prooi voor FC Utrecht keeper Thijmen Nijhuis, die maar liefst drie strafschoppen wist te stoppen. En omdat bij FC Utrecht er slechts één strafschop werd gemist, hoefde de laatste strafschop niet eens meer te worden genomen. De ontlading bij de ploeg was groot, iedereen deelde mee in de feestvreugde. Trainer Ruud Heus was een gelukkig mens: “Groot compliment voor de ploeg. Een wedstrijd waarin we over het geheel het betere team waren, met 0-1 achter kwamen en het kunnen opbrengen om tot het einde te blijven knokken op een slecht veld voor een goed resultaat. Mentaal gewoon ijzersterk”.

 

FC Utrecht zal het in de halve finale moeten opnemen tegen De Graafschap B1. Die wedstrijd moet nog worden gepland.

 

Scoreverloop: 

“26  0-1  Rashaan Fernandes

“76  1-1  Nick Lim (assist Brian van den Hooff)

 

Opstelling FC Utrecht onder 17:  Thijmen Nijhuis, Zohair El Markhous (“65 Nick Venema), Nick Lim, Junior van der Velden, Brian van den Hooff, Baran Karadag (“65 Shayne Pattynama), Odysseus Velanas, Louk Dekkers, Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal, Rogier Benschop (“65 Dennis van Schuppen).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.