Go Ahead Eagles heeft vandaag het succesvolle jaar 2013, waarin het via de nacompetitie promoveerde naar de eredivisie, afgesloten met de winst in eigen huis op FC Utrecht (2-1). Beide ploegen gaan daardoor de winterstop in als middenmoter.

Vanaf de aftrap zette Go Ahead druk op de Domstedelingen. Jarchinio Antonia kreeg daardoor al na 2 minuten spelen een levensgrote kans op de 1-0. Doelman Robbin Ruiter van FC Utrecht kon echter nog net een hand tegen de bal krijgen om dat te voorkomen. Twee minuten later was de eerste kans voor de gasten wel meteen raak. Cedric Badjeck, die zijn eerste minuten van dit seizoen maakte, schoot eenvoudig binnen na een goede voorzet van Tommy Oar: 0-1.

Utrecht nam daarna het initiatief. De ploeg van trainer Jan Wouters liet Go Ahead niet opbouwen. Het was dan ook vrij verrassend dat de thuisploeg terug kwam tot 1-1. Via veel schijven kwam Go Ahead voor het doel van Ruiter. Xander Houtkoop gaf een fraaie steekbal op Deniz Türüç die de mee opgekomen Jeffrey Rijsdijk bediende. Rijsdijk schoot vervolgens beheerst de bal achter Ruiter: 1-1.

De stand was daardoor weer in evenwicht en de verhoudingen op veld evenzo. Op het middenveld hielden beide ploegen elkaar in een houdgreep, waardoor het spel zich vooral in de achterhoedes afspeelde. Kai Heerings maakte na een halfuur in de Utrechter defensie een kolossale fout, waarna Erik Falkenburg alleen door kon lopen op Ruiter en de 2-1 moest maken. De doelman bracht echter wederom redding.

In de tweede helft werd het spel van beide ploegen iets opportunistischer en dat leverde voor beide doelen ook meer gevaar op. Met name Jens Toornstra zorgde voor de nodige dreiging aan Utrechtse zijde. Met nog zo'n 25 minuten op de klok leverde de aanvoerder bijna de assist op de 1-2, maar Bart Vriends kon nog net voor Badjeck komen om de voorzet weg te werken.

Met nog een kwartier te spelen kwam Go Ahead toch op voorsprong, juist toen de krachten bij de thuisploeg wat leken te zijn weggevloeid. Mark van der Maarel hield Houtkoop vast in het strafschopgebied en dat werd gezien door arbiter Reinold Wiedemeijer die een strafschop gaf. Jop van der Linden schoot die resoluut binnen. Daarna werd er niet meer gescoord, ondanks dat Yassin Ayoub in de slotminuut nog een grote kopkans op de gelijkmaker kreeg.