Jong FC Utrecht heeft de laatste uitwedstrijd in de beloftencompetitie met minimaal verschil verloren. Op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam werd het 1-0.

Veldoverwicht, goede combinaties, veel beleving en druk naar voren. De ploeg van Ab Plugboer toonde alle ingrediënten voor een mooie voetbal avond. Alleen één ding ontbrak, en dat waren de goals. De bal wilde er maar niet in voor Jong FC Utrecht.
Zeker in de eerste helft was Jong FCUtrecht de bovenliggende partij. Direct in de eerste minuut was er een kans voor Fernando Quesada, maar zijn afstandschot ging over. Even later raakte Nassir el Aissati de paal en ook de overige kansen gingen over of naast. Zo bleef de ruststand op 0-0 steken.

In het begin van de tweede helft startte Utrecht iets minder. Door balverlies en onderlinge misverstanden ontstond er ruimte voor de thuisploeg, die na ruim een uur spelen profiteerde. Roald van Hout stiftte de bal over de uitkomende keeper. Aleksandar Bjelica probeerde nog te redden op de lijn, maar kon net niet bij de bal.

Hierna herstelde Jong FC Utrecht snel en namen ze het spel weer over. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Darren Rosheuvel, maar ook voor hem stond de paal in de weg. Door Romano van der Stoep als extra aanvaller in te brengen, hoopte Ab Plugboer de gelijkmaker nog te forceren, maar helaas zonder resultaat. De trainer was desondanks tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, maar had graag gezien dat ze zichzelf beloonden door ook te scoren.

Op 28 april staat de laatste wedstrijd in de competitie op het programma voor Jong FC Utrecht. De beloften spelen dan thuis tegen Jong Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Zoudenbalch en begint op 18.30.