FC Utrecht O15 ontmoet vandaag wederom een hoogvlieger in de competitie. ADO Den Haag O15 is de tegenstander. Beide ploegen ontmoette elkaar al drie maal dit jaar. Twee eerdere oefenwedstrijden resulteerde in een 1-1 gelijkspel, in toernooivorm won FC Utrecht O15 de wedstrijd met 2-0 van ADO Den Haag.

Dat beiden ploegen aan elkaar gewaagd zijn stond van te voren al vast, ook in deze wedstrijd beginnen beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. FC Utrecht is toch de ploeg die de voorsprong weet te pakken in de wedstrijd. Na een foute bal van de keeper van ADO Den Haag weet de spits van FC Utrecht het eerste doelpunt op zijn naam te schrijven. Al snel valt ook de 2-0 voor FC Utrecht, na een schitterende voorzet van de speler van FC Utrecht wordt de bal binnengekopt achter de keeper van ADO Den Haag. Er lijkt niet veel aan de hand voor FC Utrecht, de spelers weten zo nu en dan kansen te creëren, maar weten deze kansen niet om te zetten naar doelpunten. ADO Den Haag heeft niet veel kansen, maar weet toch in de blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer te maken. Beide teams gaan richting de kleedkamer met een 2-1 tussenstand op het scorebord.

Dankzij de aansluitingstreffer gelooft ADO Den Haag weer in haar kansen en gaat er vol tegenaan. De eerste minuut na rust weet het meteen de eerste kans te creëren. Het schot van de speler van ADO Den Haag verdwijnt net naast het doel van FC Utrecht. Ondanks de kansen van ADO Den Haag weet FC Utrecht toch te scoren. De 3-1 voorsprong wordt vanuit een hoekschop, prachtig binnengekopt in de verre hoek. Weer lijkt FC Utrecht de wedstrijd naar haar hand te zetten. ADO Den Haag geeft echter niet op. Zes minuten later weet het opnieuw de aansluitingstreffer te maken. Ook ADO Den Haag scoort door een kopbal uit een hoekschop. In deze fase heeft FC Utrecht het erg lastig en er worden veel onnodige overtredingen gemaakt. Hierdoor vallen ook de gelijkmakende 3-3 en de 3-4 voorsprong voor ADO Den Haag. ADO Den Haag scoort uit een goed schot vanaf de 16meter lijn en wederom door een kopbal uit een goed genomen vrije trap. FC Utrecht probeert het nog wel door veel druk naar voren te geven maar dit levert geen doelpunten op.

Ondanks dat de spelers van FC Utrecht zich enorm ingezet hebben, verliest het de wedstrijd. FC Utrecht had zeker meer verdiend maar heeft de wedstrijd zelf uit handen gegeven. Volgende week is de derde hoogvlieger op rij aan de beurt. FC Utrecht O15 zal dan naar Sportpark De Toekomst afreizen voor een wedstrijd tegen koploper Ajax O15.

FC Utrecht O15 - ADO Den Haag O15 3-4 (2-1)