FC Utrecht heeft met 1-2 van PEC Zwolle verloren. Bij de rust stond FC Utrecht nog met 1-0 voor door een schitterend doelpunt van Juan Sébastian Agudelo. In de tweede helft scoorden Dennis Mahmudov en Fred Benson kort na elkaar de Zwolse doelpunten.

FC Utrecht-trainer Jan Wouters had zijn elftal, dat afgelopen zondag Ajax op 1-1 hield, op maar één plaats gewijzigd: Kai Heerings stond weer in de verdediging. Gévero Markiet begon daardoor op de bank. Het pas 19-jarige talent Jordy van der Winden stond dus weer in de basis.

Bij PEC Zwolle maakte de onlangs aangetrokken Trent Sainsbury zijn debuut. Omdat Sainsbury een landgenoot is van de FC Utrecht-spelers Tommy Oar en Adam Sarota, stonden bij aanvang van het duel drie Australiërs op het veld, een unicum in de Eredivisie. Joost Broerse, die een aantal jaren bij FC Utrecht heeft gespeeld, stond in het hart van de Zwolse verdediging.

De eerste tien minuten had FC Utrecht een veldoverwicht, maar kreeg geen grote kansen. Daarna was PEC Zwolle een tijdje beter, maar ook toen gebeurde er weinig. De stromende regen en de harde wind maakten het moeilijk om goed voetbal op de mat te leggen.

Nadat een harde vrije trap van Jens Toornstra op het hoofd van PEC Zwolle verdediger Bart van Hintum belandde, loste hij even later een mooi schot dat voorlangs het Zwolse doel ging. Na ruim twintig minuten spelen, kreeg Juan Sébastian Agudelo de bal aangespeeld door Tommy Oar. Hij nam de bal goed aan, draaide en schoot de bal vervolgens snoeihard achter de Zwolse doelman Diederik Boer. Een schitterend doelpunt. FC Utrecht bleef daarna goed combineren en zette PEC Zwolle sterk onder druk. Er hingen meer Utrechtse doelpunten in de lucht, maar het lukte niet om de voorsprong uit te bouwen. Aan de andere kant reageerde FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter uitstekend op een schot van Mustafa Saymak.

In het begin van de tweede helft was het bijna wel 2-0. Steve De Ridder trok het Zwolse strafschopgebied binnen en haalde vernietigend uit. De bal spatte echter uiteen op de lat. Na bijna een uur spelen nam Adam Sarota een bal niet goed aan. Om dit te corrigeren probeerde hij met een sliding de bal terug te veroveren van Gyon Fernandez. Scheidsrechter Jeroen Sanders gaf Sarota meteen de rode kaart, met de nodige commotie tot gevolg.
Door het wegsturen van Sarota kantelde de wedstrijd. Bij FC Utrecht lukte weinig meer en PEC Zwolle ging fel in de aanval. Zeker nadat Ron Jans extra aanvallers in het veld had gebracht. Eén daarvan was Dennis Mahmudov. Twee minuten na zijn entree scoorde hij met een fraaie kopbal de gelijkmaker voor PEC Zwolle. Drie minuten later werd het zelfs 1-2 voor de Zwollenaren door Fred Benson. Hij schoot de bal precies in de hoek van het Utrechtse doel.

Daarna zette FC Utrecht alles op alles om het tij te keren. De onlangs aangetrokken spits Danny Koevermans kwam ook in het veld en maakte daarmee zijn debuut voor FC Utrecht. FC Utrecht kreeg kansen via De Ridder, Agudelo, Delpierre, Koevermans en Christian Dorda, die eveneens debuteerde voor FC Utrecht. Het bleef echter 1-2. FC Utrecht blijft na 22 wedstrijden op 25 punten staan. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma.