7 september 2013

FC Groningen O17 - FC Utrecht O17 0-0

FC Utrecht O17 is er in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet in geslaagd om FC Groningen B1 zonder punten naar huis te sturen. Het bleef zoals het begon: 0-0.

Gezien het beeld van de wedstrijd hadden de mannen van trainer Claudio Braga meer verdiend, maar aan het einde van de wedstrijd had Groningen er ook zomaar met de overwinning vandoor kunnen gaan.

Utrecht begon goed aan de wedstrijd en was de hele eerste helft heer en meester. Groningen werd vastgezet op eigen helft en als zij al een keer de bal hadden, dan was die snel weer terug veroverd. Uiteindelijk leidde het overwicht tot twee grote kansen. Uit een hoekschop kopte spits Nick Hak de bal in de bovenhoek, maar Groningen keeper Erwin Heidekamp wist de bal eruit te ranselen. Vlak voor rust had Fouad Dahmani na een prima aanval vrij voor de keeper zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar opnieuw lag de Groningen goalie in de weg.

De tweede helft begon weer met veel druk van Utrecht zijde, maar naarmate de wedstrijd richting het einde vorderde ebde die druk langzaam weg en kon Groningen er meer uit komen. Gelukkig wist ook keeper Bodhi Prinssen van Utrecht zijn doel schoon te houden. Evenals verleden week werd de 0-0 door de ploeg als teleurstelling ervaren, maar het moet gezegd dat het spel van de ploeg veelal helemaal niet teleurstellend is. Het biedt absoluut een basis voor goede competitie resultaten in dit seizoen.

Komende zaterdag wordt er geoefend tegen FC Schalke’04 op het terrein van SC Westervoort, waarna de zaterdag erop ongeslagen koploper Feijenoord op bezoek komt op Zoudenbalch.

Opstelling FC Utrecht O17: Bodhi Prinssen, Sergio Anaya Pena, Jimmy Spruit, Enrique Emerencia, Tim Brinkman, Fouad Dahmani, Karim Loukili, Jerreau Farel Cairo, Zakaria El Bennay (“68 Quinten Lacrum), Nick Hak (“62 Emre Bal), Anthony Berenstein.