04 november 2013

Jong NAC - Jong FC Utrecht 3-3

Jong FC Utrecht heeft op bezoek bij Jong NAC een 3-0 ruststand om weten te buigen naar een 3-3 gelijkspel. Op het kunstgras van Sportpark de Lage Banken leek de wedstrijd bij rust beslist in het voordeel van Jong NAC. In de tweede helft herpakte Jong FC Utrecht zich. De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Gyliano van Velzen en Elroy Pappot. De derde treffer was een eigen goal van NAC.

Na een goede start van Jong FC Utrecht, was de verdere eerste helft volledig voor Jong NAC. De thuisploeg wist de eerste twee aanvallen van Jong FC Utrecht zonder schade te doorstaan en was in de derde minuut zelf direct trefzeker. Een crosspass vanaf de linkerkant kwam bij Elson Hooi terecht. De aanvaller van Jong NAC kon door richting goal en schoof de bal onder keeper Jeroen Verhoeven door.

Ook de 2-0 en 3-0 vielen gemakkelijk voor de thuisclub. Bij een corner voor Jong NAC stond Gill Swerts vrij om in te koppen. Even later viel een bal, die door de Utrechtse verdediging werd weggekopt, voor de voeten van Peter Gommeren, die de 3-0 kon maken. Het was een fase in de wedstrijd waarin Jong FC Utrecht geen vuist kon maken. Er waren wat kleine kansen voor de Utrechters, maar de echte druk kwam van Jong NAC. Dankzij reddingen van Verhoeven bleef de schade beperkt tot 3-0 bij rust.

In de tweede helft kwam er een heel ander Jong FC Utrecht uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap toonde de ploeg veel overtuiging en goed voetbal. Direct vanaf de aftrap was er een kans voor Gyliano van Velzen. De eerste kans ging er niet in. In de 50ste minuut zette de aanvaller, die na een botsing met Yorik van Deelen in de eerste helft de wedstrijd uitspeelde met een tulband om, wel de 3-1 op het scorebord. Deze goal was goed voor het moraal en zorgde voor nog meer geloof in de ploeg.

Dit geloof werd bezegeld met nog twee goals, waardoor Jong FC Utrecht een punt mee naar huis kon nemen. De 3-2 was een prachtige volley van Elroy Pappot, vanaf de rand van het strafschopgebied. De uiteindelijke gelijkmaker kwam op naam van Dalian Maatsen die de bal, na een kopbal van Kevin van Kippersluis, in eigen goal werkte. Jong FC Utrecht maakte zelfs nog kans op de overwinning. Schoten van Van Velzen en Van Kippersluis in de eindfase gingen over.

Gezien het spelbeeld is een gelijkspel een terecht eindresultaat. De eerste helft was voor Jong NAC, de tweede helft voor Jong FC Utrecht. Trainer Ab Plugboer maakte een compliment aan zijn spelers, omdat ze zich terug wisten te vechten na een 3-0 achterstand. Jong FC Utrecht toonde daarmee karakter en heeft zichzelf alsnog weten te belonen met een punt.

De komende weken staan er geen competitiewedstrijden op het programma. Om wel wedstrijdritme te behouden staan er oefenwedstrijden gepland. Volgende week speelt Jong FC Utrecht uit bij Jong Heerenveen. De wedstrijd begint om 18:30 uur.