Jong FC Utrecht is de tweede competitiehelft goed begonnen, met een 4-0 overwinning op Jong FC Den Bosch. Voor rust zorgden Remco van Wingerden en Soufian Moro voor een 2-0 voorsprong. Na rust verdubbelden Johan Mårtensson, terug van een knieblessure, en Romano van der Stoep de score. Een goede en verdiende overwinning voor de ploeg van Ab Plugboer.

In de beginfase van de wedstrijd was Jong FC Utrecht wat zoekend en kreeg Jong FC Den Bosch kleine mogelijkheden. Na een klein kwartier voerde de thuisploeg het tempo op en nam het veldoverwicht over. Met goed combinatiespel en gebruik makend van de flanken zette de Utrechtse beloftenploeg druk op de verdediging van FC Den Bosch. In de 21ste minuut kwam Gyliano van Velzen op over links, zette sterk door en gaf de bal voor, waar Remco van Wingerden via de keeper inschoot: 1-0.

Nog geen vijf minuten later kon een verdediger van FC Den Bosch nog net een kopbal van Romano van der Stoep van de lijn halen na een corner. Doordat FC Utrecht gebruik maakte van veel positiewisselingen, was het lastig verdedigen voor FC Den Bosch, dat het vooral van de counter moest hebben. Zo werd het in de 32ste minuut nog even spannend voor de goal van keeper Mike Havekotte. Na een scrimmage voor het doel ging de bal uiteindelijk via een speler van FC Utrecht over. De daaropvolgende corner leverde FC Den Bosch niets op en op een latere aanval kon Havekotte redden.

Aan de andere kant van het veld zette FC Utrecht steeds meer druk en na een aantal goede kansen zette Soufian Moro de 2-0 op het scorebord. De aanvaller kwam op over de rechtervleugel, liep naar binnen en schoot met links strak in.

In de tweede helft begon de thuisploeg direct fanatiek. Koud in het veld kopte Johan Mårtensson uit een corner hard binnen in de 47ste minuut. De stand was 3-0 en de wedstrijd gespeeld. Het tempo kon iets omlaag en de wedstrijd speelde zich meer op het middenveld af. Desondanks kwam Fc Utrecht nog een aantal keer voor de goal. In de 67ste minuut tekende Romano van der Stoep voor de eindstand. Uit een corner schoot hij de 4-0 binnen. Aanvoerder Myenty Abena leek ook nog een goal mee te pikken. De verdediger kopte een vrije trap van Jordy van der Winden sterk in, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De eindstand bleef 4-0 en daarmee pakte Jong FC Utrecht verdiend een broodnodige overwinning in de competitie. Volgende week, 27 januari, speelt Jong FC Utrecht opnieuw een competitiewedstrijd. De beloftenploeg gaat dan op bezoek bij Jong Almere City. De wedstrijd begint om 18.30 uur.