FC-Utrecht.org
Home » Jeugdpagina » Verhalen » Een fantastische middag!

 

 

 

FC Utrecht - AZ 6-2: een fantastische middag!

 

FC Utrecht had aan onder andere VV Nederhorst kaartjes beschikbaar gesteld om de wedstrijd FC Utrecht-AZ bij te wonen. Wij waren de gelukkige die over een paar kaartjes mochten beschikken dus hup naar Utrecht. Prachtig weer natuurlijk dus dat beloofde een lekkere middag te worden.

Na de verkeerschaos rond het stadion gehad te hebben en een aardig eindje wandelen kwamen we bij het stadion aan. Het was gezellig druk, maar het was niet dringen. We konden dus rustig het stadion in en onze plekken opzoeken. We kwamen een aantal bekenden tegen, waaronder Joyce van Huisstede en Ton Vernooij van Nederhorst, maar ook van andere omliggende verenigingen zoals van NVC en De Vecht.


Meteen viel de Bunnik side met de harde kern op: een swingende massa. Op het veld waren de spelers aan het warm spelen en zag je al wat kleine kinderen die de spelers later bij het opmarcheren mochten begeleiden. Dat er één echt klein was bleek wel omdat zijn korte broek tot zijn enkels kwam, een koddig gezicht.

 

We gingen heerlijk in het zonnetje zitten met prima zicht op het veld. We zaten echter amper en toen konden we gelijk weer opstaan: de wedstrijd was amper begonnen of FC Utrecht had al gescoord. Een golf van gejuich ging door het stadion heen en je kon de vloer voelen trillen. FC Utrecht bleef druk zetten en voordat je met je ogen kon knipperen lag nummer twee er ook in. Het gejuich was zo mogelijk nog harder. AZ wist niet wat het overkwam en het "leed" was nog niet geleden want binnen 20 minuten stond het zelfs 3-0. Het was swingen in het veld en swingen op de tribune!

Het zonnetje verdween inmiddels achter een hoge toren en dat was het sein om gelijk maar de winterjassen te pakken want het werd een heel stuk kouder. FC Utrecht ging ook even een iets mindere fase in. Het speelde wat meer achteruit en AZ werd de laatste 10 minuten van de eerste helft wat sterker. Tot echt grote kansen leidde dit niet.

In de rust gauw wat versnaperingen halen en vervolgens weer de tribune op. De spreekkoren van de Bunnik side zwollen gelijk weer aan. Het was niet altijd verstaanbaar, maar met Joyce als onze vertaler wisten we precies wat er gezongen werd en dat was helemaal top.

AZ kwam beter uit de kleedkamer en maakte de 3-1. Dit kreeg het publiek echter niet stil, in tegendeel er werd nog harder gezongen! Ondanks de druk van AZ was het toch weer Utrecht dat scoorde: 4-1. Het publiek en de spelers waren in extase. Het gehos en gespring (bleven we gelijk warm bij) ging maar verder. Peterson, koud in het veld, maakte recht voor onze zitplaatsen het mooiste doelpunt van de middag. In het luide gejuich viel eigenlijk niet eens op dat kort daarna AZ de 5-2 maakte (hoewel dat bleek een eigen doelpunt dus eigenlijk scoorde Utrecht weer) . Uiteindelijk werd het zelfs 6-2!

En toen gezongen werd door de Bunnik side: sta op als je voor Utreg bent, sta op als je voor Utreg bent stond het publiek massaal juichend, zingend en klappend op. Ook ging de wave nog een aantal malen door het stadion heen. De scheidsrechter vond het niet eens nodig om extra tijd bij te trekken dus na 90 minuten was het gedaan. De spelers gingen het publiek bedanken en één speler was zo enthousiast dat hij maar bleef springen en klappen richting de Bunnik side. Het was prachtig om te zien.

Wij hebben een fantastische middag gehad en willen FC Utrecht en VV Nederhorst graag voor deze middag bedanken!

Bernadette

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.