20 september 2013

Oud FC Utrecht - LWL05 9 - 2

Op Sportcomplex ZoudenBalch werd afgelopen vrijdag de vriendschappelijke ontmoeting tussen Oud-FC Utrecht en het Duitse SC LWL 05 gespeeld. De Duitse club komt uit op amateurniveau in Duitsland. In een eenzijdig duel werd een 9-2 overwinning door Oud-FC Utrecht behaald.

SC LWL 05 had in de afgelopen jaren al vriendschappelijk tegen Hamburger SV, Hertha BSC, SC Freiburg, 1. FC Nürnberg, Dynamo Dresden, FC Barcelona en FC Basel gespeeld, dus Oud-FC Utrecht was op voorhand gewaarschuwd.

De praktijk bleek anders te zijn. In tegenstelling tot andere tegenstanders, die normaal jonger zijn dan de spelers van Oud-FC Utrecht, moest nu tegen een team gespeeld worden met een gemiddeld oudere leeftijd. De wedstrijd leek voor Oud-FC Utrecht dan ook meer op een trainingswedstrijd dan een serieuze krachtmeting.

Bij rust stond het al 6-0 voor Oud-FC Utrecht. Ronald Hoop (tweemaal), Marc Verroen, Robert Roest, Robert Wijnands en Peter Dekkers scoorden namens Oud-FC Utrecht in de eerste helft. Hoogtepunt in de eerste helft aan de kant van Oud-FC Utrecht was een voorzet van Ronald Hoop die met een prachtige volley werd ingeschoten door Oswin Hopstaken. Helaas leverde dit geen doelpunt op vanwege een goede reflex van de keeper van SC LWL 05.

Na rust liep Oud-FC Utrecht verder uit naar een 9-2 overwinning. Peter Dekker toonde zich andermaal koelbloedig voor de goal door tweemaal te scoren. Hoogtepunt in de tweede helft was een wissel aan de kant van Oud-FC Utrecht een kwartier voor tijd. Marc Verroen werd gewisseld voor zijn zoon Mitchell Verroen. Laatstgenoemde maakte, op aangeven van Mercel Liesdek, de laatste treffer voor Oud-FC Utrecht.