Het vlaggenschip van de FC Utrecht Jeugd Academie heeft vandaag tegen Ajax O18 jammer genoeg de punten niet thuis kunnen houden. Het werd 1-2 voor de Amsterdammers. Het Utrechtse doelpunt kwam op naam van Sten Vreekamp. Deze aansluitingstreffer viel laat in de wedstrijd, te laat om er nog een punt of meer uit te slepen.

Het was voor trainer Robert Wijnands zijn debuutwedstrijd als trainer/coach van FC Utrecht O19. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Maar, alle goede bedoelingen ten spijt, het vizier van de thuisploeg stond vandaag niet op scherp. Daar waar de gastheren verzuimden om mogelijkheden en kansen te verzilveren, waren de gasten efficiënter. De ruststand was 0-1, door een doelpunt van Furkan Kurban in de 22e minuut.

De theepauze gebruikt Wijnands om de ploeg er op te wijzen de speelwijze anders in te kleden, zo dat dit resultaat veel meer ging brengen. “Er is nog niets aan de hand”.  Maar na ruim een uur spelen was de stand 0-2 voor Ajax. Balverlies van Bart Ramselaar, na een te ver doorgevoerde loopactie met de bal, leidde de tegenaanval in. En matig ingrijpen van de defensie hielp ook al niet. Het gaf de Amsterdammers de gelegenheid om te combineren. Aanvoerder Ezra Walian voltrok het vonnis. Hij schot binnen in de kleine hoek naast doelman Bob van der Hoek. Voor Robert Wijnands het sein om volop de aanval te gaan spelen. Hij wisselde verdediger Jelle de Lange in voor aanvaller Jesse van Baal en bracht een verse kracht in voor Menno Bark. Zijn vervanger was Zakaria el Bennay. Het gaf de ploeg meer power en het speelde veel meer naar voren. Kortom, het zorgde voor veel meer dreiging. Maar voor doelpunten zorgde het niet, op dat ene doelpunt in blessuretijd na.

“Het is zonde dat wij niet in staat waren om vandaag eerder volle bak te spelen. Wie weet had dat het tij eerder doen keren”, aldus Robert Wijnands. “Nu scoren we veel te laat de aansluitingstreffer maar komen ook een paar keer goed weg. Al met al was het te weinig om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Er is nog veel werk te verzetten.”

FC Utrecht O19 – Ajax O18 1-2

22.          0-1         Furkan Kurban

58.          0-2         Ezra Walian

90+1       1-2         Sten Vreekamp