FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » FC Utrecht niet meer actief in Regionale Beloftencompetitie

 

 

FC Utrecht heeft na langdurig beraad besloten Jong FC Utrecht terug te trekken uit de alternatieve beloftencompetitie. “Met name het verder door willen professionaliseren van de opleiding en deels het gebrek aan beschikbare spelers, door uiteenlopende redenen, ligt hieraan ten grondslag”, licht Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee toe. 

De alternatieve beloftencompetitie is een initiatief van FC Utrecht, waarin jonge talenten van de club de kans krijgen zich te bewijzen tegen clubs uit de regio. Doelstelling is om de selectie te laten bestaan uit voornamelijk wisselspelers van Jong FC Utrecht met eventueel een aanvulling uit FC Utrecht O19.

Lee vervolgt: “Wij willen met de betreffende teams in de toekomst een nog hoger niveau nastreven. Door de terugtrekking wordt een aantal positieve gevolgen gecreëerd. De eerste selectie is gekrompen van 28 spelers naar 23 spelers. Hierdoor hebben we nu de mogelijkheid om meer en eerder jeugdspelers naar de eerste selectie door te laten schuiven. De spelers uit FC Utrecht O19, waaruit nu veelal geput moest worden, kunnen nu weer een ideale trainingsweek volgen en raken niet meer overbelast.”

Aangezien FC Utrecht niet alleen deelnemer aan de competitie was, maar ook organisator, heeft de club zich bereid gevonden de opzet en organisatie over te dragen aan v.v. de Meern. Dit om doorgang van de competitie te garanderen. FC Utrecht wil hiermee benadrukken dat zij het nog steeds een goed initiatief vindt en daarom blijft het de prijs voor de winnaar van de competitie beschikbaar stellen. Het betreft hier een bezoek voor het gehele team aan een wedstrijd van FC Utrecht.

In het kader van de professionalisering gaat Jong FC Utrecht naar behoefte oefenwedstrijden spelen tegen andere betaaldvoetbalclubs of de eerste elftallen van de deelnemers aan de alternatieve beloftencompetitie, hierdoor behoudt FC Utrecht binding met de amateurclubs uit de regio. “In deze wedstrijden kunnen ook wisselspelers van de eerste selectie worden ingezet”, vervolgt Lee. “Voor FC Utrecht O19 worden momenteel de mogelijkheden onderzocht om een internationale competitie op te zetten met teams uit België en Duitsland.”

Al met al denkt FC Utrecht met dit beleid opleidingtechnisch een nog hoger niveau te bereiken.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen