FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O17 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht B1 » 28 02 2015 FC Utrecht O17 PSV O17

 

 

 

Het is FC Utrecht O17 niet gelukt om de fraaie prestatie van vorige week tegen Feyenoord een passend vervolg te geven. Thuis tegen PSV kwamen de mannen van trainer Robert Wijnands niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

 

fcUtrechtO17PSVO1720142015.jpg

 

Het is natuurlijk een zware competitie, waarbij de concurrentie moordend is en je er elke week weer moet staan. Maar dat is natuurlijk een uitstekende leerschool. En in dat kader kun je ook best tevreden zijn met het feit dat FCU zich in een moeizame wedstrijd na een 0-1 achterstand uiteindelijk goed wist terug te knokken. Een fraai lentezonnetje enerzijds, maar ook een straffe wind en een hobbelig veld anderzijds maakten dat er zich een rommelige wedstrijd afspeelde op het hoofdveld van Zoudenbalch. De Utrechters gingen slordig om met balbezit, passes en aannames waren vaak onzorgvuldig en omdat PSV vaak de lange bal hanteerde kreeg het publiek een soort van flipperkast voetbal te zien. Kansen waren daarbij van beide kanten in de eerste helft schaars.  De brilstand was dan ook een logisch gevolg bij rust.

 

fcUtrechtO17PSVO17201420152.jpg

 

FCU ging wel uitstekend van start in de tweede helft, waarbij de grootste kans er was voor Louk Dekkers. Zijn volley belandde echter rechtstreeks in de handen van PSV sluitpost Mikkelsen. De goede start vond echter geen vervolg, alhoewel er van beide kanten gestreden werd voor elke meter. Die strijd leverde PSV na 10 minuten de voorsprong op. De Utrechtse defensie was niet alert bij een inworp aan de rechterkant en zo kon PSV spits Joey Konings de Utrechtse doelman Thijmen Nijhuis verrassen. FCU bleef daarna strijden voor een beter resultaat, maar kwam nauwelijks tot kansen. Een kwartier voor tijd wisselde trainer Robert Wijnands rechter centrale verdediger Nick Lim voor een extra aanvaller in de persoon van Dennis van Schuppen. Uiteindelijk resulteerde deze aanvallende wijziging tot de verdiende gelijkmaker: tien minuten voor tijd werd een afgevallen bal door linkervleugel verdediger Brian van den Hooff ineens op de pantoffel genomen en keeper Mikkelsen was kansloos. FCU kreeg daarna nog één grote kans op de overwinning, maar daar waar een vrije bal kon worden ingeschoten kwam er niet meer dan een rollertje in de handen van de PSV doelman. Trainer Robert Wijnands na afloop: “Het is lastig iedere wedstrijd het niveau te halen dat we vorige week haalden, maar daar moeten we wel heen. Met de komende wedstrijden voor de boeg, waarbij we straks ook een aantal keren twee wedstrijden in de week hebben, is dat in ieder geval een uitdaging. Vandaag ben ik in ieder geval blij dat de ploeg steeds is blijven knokken en bleef de beloning daarvoor niet uit. Het was een beetje een kopie van de eerste wedstrijd tegen PSV, nu moesten zij vlak voor tijd de gelijkmaker incasseren, daar waar wij dat eerder in blessuretijd moesten.”

 

Scoreverloop:
“48  0-1  Joey Konings

“70  1-1  Brian van den Hooff

 

Opstelling FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée, Nick Lim (“67  Dennis van Schuppen), Junior van der Velden, Brian van den Hooff, Baran Karadag (“52  Shayne Pattynama), Odysseus Velanas, Louk Dekkers, Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal, Virgil Smith (“78 Rogier Benschop).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.