FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Trainingskamp dag 2

 

 

 

Was FC Utrecht met 24 spelers naar La Nucia afgereisd, tijdens dag 2 van het trainingskamp van de Utrechters in Spanje sloot Ruud Boymans bij de selectie aan. De toeschouwers in La Nucia zagen behalve Boymans ook een vlammend partijspel en een pittige middagtraining. Een verslag van de dag.

 


FC Utrecht heeft tijdens de tweede dag van het trainingskamp in het Spaanse La Nucia een beetje weg van het Nederlands Elftal, als het in aanloop is naar een groot eindtoernooi. Die stelling verdient wellicht enige uitleg. Maar laat zich ook eenvoudig verklaren. Dag 2 in La Nucia is namelijk de Dag van de Hesjes. De dag waarop tijdens een groot partijspel de contouren te zien zijn van wat, wie weet, de ploeg kan gaan worden waarmee FC Utrecht de tweede helft van het seizoen gaat beginnen.

 Maar zoals dat bij het mooie spel hoort dat ‘Hesjes’ heet, valt nog niet al te veel op te maken op het uitdelen van de overgooiers. Want is het dan weer de ene speler die in de basisploeg meespeelt, dan is dat een paar minuten later zomaar weer een andere voetballer. Niet gek ook; trainer/coach Robby Alflen heeft op alle posities meerdere opties. Het is koffiedik kijken aan de Costa, vooralsnog.

 Dag 2 van de winterstage van de voetballers uit de Domstad is ook de Dag van de Begroeting. De dag waarop Ruud Boymans zijn opwachting maakt in Spanje. Hij is een dag eerder in Nederland bij specialisten geweest, die hem hebben verteld wat de status van zijn kwetsuur is. Waarop de spits en topscorer van de Utrechters wordt ingevlogen in Spanje, om zijn revalidatie te vervolgen in het bijzijn van zijn teamgenoten. Gearriveerd in La Nucia zijn ook zaterdag 1 en zondag 1 van vv De Meern, die tijdens de ochtendtraining van FC Utrecht hun eerste oefensessie op Spaanse bodem afwerken, pal naast FC Utrecht.

 Tijdens de eerste training van de dag, die Mark van der Maarel moet laten schieten omwille van een enkelblessure, spat de gretigheid er bij iedereen welhaast af. En is het FC Utrecht O19-middenvelder Bart Ramselaar die de Goal van de Ochtend maakt. Hij peert de bal snoeihard in de kruising en dat levert een applausje op van de enkele tientallen aanwezigen, die genieten van het fijne weer en het partijspel van hoog niveau.

 


Partijspel, dat staat er morgen ook op het programma. Maar dan tegen KAA Gent in een vriendschappelijke wedstrijd, die om 15.00 uur begint op Ciudad Deportiva Camilo Cano La Nucia, de vaste uitvalsbasis van FC Utrecht van deze week. Voordat die oefenpot wordt gespeeld komen de Domstedelingen trouwens ook al in actie. Morgenochtend (zaterdag) wordt er om 10.00 uur namelijk ook nog getraind in La Nucia. Daar gaat het grote gissen naar de eerste elf die dag ongetwijfeld onvermoeid verder.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen