FC-Utrecht.org
Home » Teams » Selectie » Wedstrijdverslagen Eerste Elftal » 12 04 2015 Ado Den Haag FC Utrecht

 

 

 

ADO Den Haag en FC Utrecht speelden een slaapverwekkende wedstrijd. ADO Den Haag trok uiteindelijk, dankzij een benutte penalty van Roland Alberg en een doelpunt van invaller Gervane Kastaneer, aan het langste eind. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn beide teams zo goed als veilig. ADO Den Haag, dat FC Utrecht in de ranglijst gepasseerd is, heeft een voorsprong zeven punten op nummer zestien NAC Breda. FC Utrecht heeft één punt minder en dus een voorsprong van zes punten op NAC Breda. Beide teams hebben bovendien een veel beter doelsaldo dan de Bredanaars.

 

 

adoutrecht2014-20152.jpg

 

 

ADO had het lastig in het eigen stadion. De thuisploeg werkte hard maar speelde ook onzuiver. Zonder goed te spelen was FC Utrecht voor rust de gevaarlijkste ploeg. Timo Letschert dwong doelman Martin Hansen met een goede kopbal tot een redding. De thuisploeg deed van zich spreken via Thomas Kristensen, wiens knal net langs de kruising zeilde. Vlak voor rust was er nog een dreigende kopbal van Gévero Markiet.

 

 

adoutrecht2014-20153.jpg

 

 

Na de rust was ADO Den Haag de betere ploeg, maar dit leidde niet tot grote kansen. De beste kans was na een uur voor FC Utrecht, maar ADO-doelman Martin Hansen weerhield Sébastien Haller van de openingstreffer.

 

 

adoutrecht2014-20154.jpg

 

 

Een dik kwartier voor tijd kreeg ADO alsnog de zege in de schoot geworpen. De Portugese aanvaller Eduardo stond nog geen twee minuten in het veld toen hij in kansrijke positie de bal compleet miste. Dat stelde zijn ploeggenoot Danny Bakker in staat om wel op doel te schieten. Bakker zag zijn afstandsschot met de hand geblokkeerd worden door Willem Janssen, waarop scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip wees. Roland Alberg meldde zich vervolgens achter de bal en maakte geen fout: 1-0.

 

 

adoutrecht2014-20156.jpeg

 

 

Sébastian Haller was daarna twee keer in de buurt van een gelijkmaker, maar uiteindelijk gooide invaller Gervane Kastaneer de wedstrijd in de 85e minuut in het slot. De jongeling tekende met zijn eerste officiële doelpunt in het profvoetbal voor de 2-0.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.