FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 juni » Kali mogelijk terug naar FC Utrecht

 

 

 

Anouar Kali staat op het punt terug te keren bij FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder heeft een doorlopend contract bij Roda JC, maar mocht vertrekken nadat de Limburgers degradeerden.

Kali verrruilde FC Utrecht afgelopen zomer nog transfervrij voor Roda nadat hij het niet eens kon worden over een nieuw contract en bewandelt nu dus waarschijnlijk de omgekeerde weg. Destijds ging de clubleiding van FC Utrecht er lange tijd vanuit dat Kali, die de jeugdopleiding op Zoudenbalch doorliep, bij zou tekenen.

De moeizame onderhandelingen liepen echter op niets uit, wat de speler op veel kritiek kwam te staan van de Utrechtse aanhang. Inmiddels heeft de clubleiding hem zijn keuze vergeven en wil hem terughalen. Kali, opgegroeid in de Utrechtse wijk Ondiep, heeft al in een eerder stadium aangegeven dolgraag weer in De Galgenwaard te willen spelen. 

FC Utrecht en Kali zijn nagenoeg rond, alleen dat geldt nog niet voor Roda JC. De Limburgers willen meewerken aan een transfer, aangezien de middenvelder in de Jupiler League met zijn salaris te zwaar op de begroting drukt, alleen azen nog op een vergoeding. Aangezien FC Utrecht inzet op een transfervrije komst, hoopt Kali met Roda JC tot een akkoord te komen om zijn contract af te kopen. 

Kali zou in Utrecht de concurrentie met Yassin Ayoub moeten aangaan voor de plek van verdedigende middenvelder. Jeugdinternational Ayoub brak afgelopen seizoen door als basisspeler en kwam tot 26 competitieduels. Met de komst van Kali hoopt FC Utrecht afscheid te nemen van Johan Mårtensson. De Zweedse middenvelder staat in de belangstelling van verschillende Zweedse clubs.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen