FC-Utrecht.org
Home » Rubrieken » Extra » Dossier Voetbalvrouwen » Magdalena Graaf

 

 

 

Magdalena Graaf

ex-echtgenote van Magnus Hedman

Voormalig Zweeds international en ouddoelman van Coventry City en Celtic

 

Magdalena Graaf (02 september 1975) is een Zweeds model, zangeres en schrijfster. Als teener raakte zij zwanger van een Finse crimineel. Om haar zeer religieuze ouders niet in verlegenheid te brengen, trouwde zij met hem. Het was een gewelddadig huwelijk, waarin Magdalena werd mishandeld en uiteindelijk in haar been geschoten. Ondanks bedreigingen tegen haar en haar familie deed zij aangifte tegen haar man en verliet hem. Zij moest zich verbergen en kreeg van de autoriteiten een nieuwe identiteit. Na zijn vrijlating zette haar exman een premie op haar hoofd en loofde tevens een beloning uit voor het pijnigen van haar zuster Hannah. De politie deed niets om haar te beschermen. Een vrouwelijke politie-agente die haar toch enige hulp gaf werd zelfs ontslagen. Nadat een bendeleider beloofde haar te zullen beschermen, durfde zij uit haar schuilplaats te komen en haar eigen naam weer aan te nemen.

Door de stress verloor Magdalena veel gewicht en werd zij een bang en schichtig meisje. Haar zuster Hannah, die een bekend model was, nam haar op sleeptouw en hierdoor belandde Magdalena eveneens in de modellenwereld. De dames poseerden vaak samen. In 1998 stopten zij met het modellenwerk en startten een muziekcarrière. Zij traden op als The Graaf Sisters en kregen al snel een contract bij Sony. De zusjes behaalden met 'You Got (What I Want)' een nummer 1-hit in Zweden.

In 1999 trouwde Magdalena met doelman Magnus Hedman. Het stel kreeg twee kinderen, Lancelot (2000) en Tristan (2004). In 2006 ging het paar uit elkaar nadat in de kranten geruchten verschenen over een affaire van Hedman met zangeres Linda Bengtzing. In 2007 zijn zij uiteindelijk gescheiden.

Magdalena schreef in 2006 een boek over haar eerste problematische huwelijk met de titel: "It is going to be a true pleasure to kill you"

 

 

 

258 stemmen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen