FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » Michael Zullo op huurbasis naar Adelaide

 

 

 

FC Utrecht verhuurt Michael Zullo voor één seizoen aan Adelaide United FC. De huurovereenkomst gaat in op 1 september. Australisch international Zullo kwam dit seizoen nog niet in actie voor FC Utrecht. In drie seizoenen kwam Zullo tot 34 optredens in de Eredivisie.

Zullo behoorde niet tot de wedstrijdselectie van FC Utrecht voor de eerste vier competitieduels. “Het perspectief op veel speelminuten bij FC Utrecht dit seizoen, is op dit moment niet groot”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “Een verhuur is in dat geval voor zowel de speler als voor de club het beste. Door veel wedstrijden te gaan spelen, hopen we dat Michael na het seizoen fris terugkeert en dan de stappen heeft gemaakt die hem weer voor waarde kunnen laten zijn voor FC Utrecht.”

Michael Zullo maakt evenals ploeggenoot Tommy Oar deel uit van de kern van de Australische nationale ploeg die enkele maanden geleden plaatsing voor het WK in Brazilië afdwong. “Ook met het oog op het WK in Brazilië volgend seizoen is het voor Michael belangrijk dat hij wedstrijden gaat spelen”, zegt De Kruijff. “Michael wil, begrijpelijk, met de nationale ploeg naar de eindronde. Om zijn plaats veilig te stellen, moet hij ergens een vaste waarde zijn. Dat is hij bij FC Utrecht op dit moment niet. Bij Adelaide United in de A-League kan hij dit wellicht op korte termijn wel worden.”

De Australische A-League start op vrijdag 11 oktober.

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen