FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 april » Jan Wouters vertrekt bij FC Utrecht

 

 

 

Jan Wouters vertrekt met opgeheven hoofd bij FC Utrecht. Na 5 jaar bij 'zijn' club, eerst als assistent en sinds oktober 2011 als hoofdtrainer, vindt Wouters het tijd voor iets anders. "Ik heb hier een fantastische tijd gehad, maar ik vind het tijd voor een nieuwe fase in mijn carrière. Ik wil met de opgedane ervaring een volgende stap maken", zei de oud-international donderdag in een toelichting op zijn vertrek.


 

Wouters kwam na een uitgebreide evaluatie met de clubleiding tot de conclusie dat uit elkaar gaan voor beide partijen het beste is. "Ik merkte dat we niet meer op één lijn zaten in waar we naartoe wilden. En als je in totaal 5 jaar voor een groep staat, zijn dingen misschien wel uitgewerkt en is het tijd om een ander voor de groep te krijgen", aldus Wouters.

Het definitieve vertrek van Jan Wouters bij FC Utrecht is vooral de keuze van de club geweest. "Dit is niet het moment voor Jan om terug te keren in de functie van assistent-trainer. Wij vinden dat daar enige tijd tussen moet zitten", zei algemeen directeur Wilco van Schaik. "Als je iets tweeënhalf jaar op jouw manier hebt gedaan en de groep kent je als hoofdtrainer, dan is een stap terug niet juist", vervolgde Van Schaik. "Bovendien moet de nieuwe trainer de kans krijgen zijn eigen staf te formeren." Volgens Van Schaik vertrekt Wouters niet voorgoed. "Jan zal zeker weer terugkeren. Hij is een icoon van de club door zijn prestaties als voetballer, maar zeker ook als trainer."

Over wie de nieuwe trainer wordt, liet Van Schaik zich niet uit. Volgens geboren Utrechter Jan Wouters is zijn assistent Rob Alflen een uitstekende opvolger. "Dat is aan de club, maar Robbie heeft alle kwaliteiten om een goede hoofdtrainer te zijn én is ambitieus." Wouters liet verder weten dat hij en de club in goede harmonie uit elkaar gaan en dat hij nog niet weet of hij ergens weer hoofdtrainer wil worden. "Het is geen geheim dat ik het veldwerk het leukst vind. Eerst maar eens kijken wat er op mijn pad komt."

De spelersgroep werd donderdag geïnformeerd door de vertrekkende trainer. "Voor de training werden we met z'n allen bij elkaar geroepen. Op dat moment wisten we nog van niets", zegt Jens Toornstra tegen Voetbal International. "De trainer gaf aan dat hij na dit seizoen vertrekt. Dat kwam voor ons als een verrassing, omdat de verstandhouding goed is geweest." Toornstra hoopt samen met zijn teamgenoten het huidige seizoen op een mooie manier af te sluiten, ook voor Wouters, die vorig seizoen met FC Utrecht nog de play-offs voor Europees voetbal wist te bereiken. "Wouters verdient het door de voordeur te vertrekken", vindt Toornstra, sinds januari vorig jaar in dienst van FC Utrecht.

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen