FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Cedrick Badjeck vertrekt naar Excelsior

 

 

 

Cedric Badjeck vervolgt zijn loopbaan bij Excelsior. De aanvaller komt over van FC Utrecht en treft met trainer Marinus Dijkhuizen in Rotterdam een oude bekende.
 
cedricBadjeck.jpg
 

Badjeck (20) gold in Utrecht jarenlang als grote belofte, maar wist de hoge verwachtingen nooit echt waar te maken. Bij Excelsior zal hij de komende tweeënhalf jaar gaan werken onder Dijkhuizen. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd in Utrecht, waar de Excelsior-trainer jarenlang actief was als spitsentrainer.

'Ik ga regelmatig bij Jong FC Utrecht kijken en daar viel hij ons op', aldus Dijkhuizen op de clubwebsite. 'Hij heeft jong zijn debuut gemaakt in het eerste, maar heeft nog niet de stap kunnen maken naar de eerste achttien daar. Hij wilde nu graag een nieuwe stap maken en wij zien in hem een speler voor de toekomst.' Badjeck debuteerde bijna drie jaar geleden al voor het eerste van FC Utrecht, waarvoor hij vorig seizoen in de 2-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles (foto) zijn eerste en enige doelpunt ooit maakte.

'Cedric kan een doelpunt maken, is snel en redelijk sterk', looft Dijkhuizen. 'Een centrumspits, die de stap moet maken van de beloften van FC Utrecht naar het eerste van ons. Dat zal wellicht nog even duren en daarom ben ik blij dat hij nu al naar ons gekomen is.' De in Kameroen geboren Badjeck trainde zondag en maandag al mee met de Kralingers, die momenteel dertiende staan in de Eredivisie en de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikten.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.