FC Utrecht O15 speelt vandaag een uitwedstrijd voor de competitie in Alkmaar. AZ staat momenteel tweede in de competitie en het belooft een lastige wedstrijd te worden. Eerder dit seizoen eindigde de oefenwedstrijd FC Utrecht O15 - AZ O15 in een 0-1 eindstand.

Dat AZ hoog op de ranglijst staat is duidelijk te zien in de eerste helft. De ploeg uit Almaar speelt verzorgd voetbal en weet veel kansen te creëren door de bal achter de verdediging van FC Utrecht te spelen. Dankzij een drietal prachtige reddingen van de keeper, weet FC Utrecht overeind te blijven in de eerste helft. FC Utrecht heeft veel balverlies en weet weinig op de helft van de tegenstander te komen. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

Nadat het plan van aanpak voor de tweede helft goed doorgesproken is komen beide ploegen weer het veld op. FC Utrecht speelt een stuk beter en heeft veel minder balverlies. FC Utrecht is de tweede helft zelfs de betere ploeg. Zo eindigen kansen van FC Utrecht op de paal, net over het doel van de tegenstander en in de handen van de keeper. AZ geeft niet op en kopt de bal een keer net naast het doel en schiet de bal, vlak voor tijd, nog een keer keihard op de lat.

FC Utrecht pakt een punt in Alkmaar. Op basis van de eerste helft had AZ zeker meer verdiend, toch hebben de mannen van FC Utrecht met succes gevochten voor een punt.