FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 juni » Ruud Boymans voor vier jaar naar FC Utrecht

 

 

 

Stadion Galgenwaard is de nieuwe thuishaven van Ruud Boymans. De 25-jarige spits heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan FC Utrecht, dat de aanvaller overneemt van AZ.


 

“Wij denken dat Ruud en FC Utrecht uitstekend bij elkaar passen”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Ruud is een voetballer die er, mede dankzij zijn voortreffelijke mentaliteit en verbluffende werklust, elke wedstrijd in slaagt herhaaldelijk in scoringspositie te komen. Ruud kan geweldig koppen en eenmaal in kansrijke positie, heeft Ruud de kwaliteit om het overzicht te behouden en een goal te maken. Ruud is bij uitstek geschikt om een belangrijke rol te vervullen in het aanvallende voetbal dat we met FC Utrecht in het nieuwe seizoen willen spelen. Hoewel Ruud pas 25 jaar is, heeft hij de voorbije seizoen al veel ervaring opgedaan. Hij heeft hoogtepunten en dieptepunten gekend. Hij is gehard, in zowel de Eredivisie als de Jupiler League.”

Afgelopen seizoen was Boymans goed voor 27 doelpunten in het shirt van Willem II, dat hem huurde van AZ. Daarmee had de kersverse aanwinst van FC Utrecht een groot aandeel in het Jupiler League-kampioenschap van de Tilburgers. Hij werd bovendien verkozen tot de Beste Speler van de Jupiler League. Eerder kwam de sterke Limburger uit voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ en NEC.

Spits Boymans was gewild door clubs uit binnen- en buitenland. “Dat ik nu voor FC Utrecht ga spelen, is een heel bewuste keuze”, zegt de aanvaller. “De stad, het publiek, de manier van spelen die wordt geambieerd: dat alles maakt FC Utrecht tot een club waarvoor ik heel graag wil uitkomen. Mijn opvatting is: alles begint met hard werken, inzet en wilskracht. Ik denk dat ik met die mentaliteit heel goed bij deze club pas. Het afgelopen seizoen werd ik met Willem II kampioen van de Jupiler League en maakte ik 27 competitiedoelpunten. Dat was heel mooi, maar nu wil ik het laten zien in de Eredivisie. Daar heb ik ongelooflijk veel zin in.”

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen