FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 augustus » Hamza Boukhari gehuldigd in Amsterdam Arena

 

 

 

Zondag 3 augustus. Een dag om, als je Hamza Boukhari heet, niet snel meer te vergeten.

's Middags maakte de rechtsbuiten zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van FC Utrecht in een vriendschappelijk duel met Konyaspor (1-1), 's avonds werd hij gehuldigd in de Amsterdam ArenA. Het talent van FC Utrecht werd in het seizoen 2013/2014 topscorer van Nederland bij de A-junioren en ontving daarvoor een onderscheiding.

 

 

In het treffen met Süperlig-team Konyaspor deed Hamza Boukhari zondagmiddag 60 minuten mee met het eerste elftal van FC Utrecht. Daarna was het voor de talentvolle aanvaller van de Utrechters een kwestie van snel douchen en omkleden, om vervolgens naar de Amsterdam ArenA te rijden. Daar, rondom de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, werd de speler van FC Utrecht in het zonnetje gezet. Uit handen van technisch manager Jelle Goes van de KNVB ontving Boukhari een schaal ter ere van zijn topscorerstitel van afgelopen seizoen.

 

 

Boukhari, een rechtsbuiten die de afgelopen jaargang ook veel in de punt van de aanval speelde, kwam in het seizoen 2013/2014 in de Eredivisie voor A-junioren tot het indrukwekkende aantal van 19 doelpunten. Daarmee hield het talent van FC Utrecht Wessel Dammers (Feyenoord, 17 goals) en Anwar El-Ghazi (Ajax, 16 goals) en Merlin Schütte (FC Twente, eveneens 16 goals) achter zich.

Vorig jaar viel een speler van FC Utrecht O19 ook al in de prijzen. Middenvelder Nassir el Aissati werd toen gehuldigd als Beste Speler van de Eredivisie van de A-junioren van het seizoen 2012/2013.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen