FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jong FC Utrecht wint eerste oefenwedstrijd met 8-0

 

 

 

Jong FC Utrecht heeft tijdens de eerste oefenpartij van het seizoen 2015/2016 flink uitgehaald. Op het KNVB Sportcentrum in Zeist walsten de Utrechtse beloften, aangevuld met zes A-junioren, met 8-0 over eersteklasser SV Geinoord uit Nieuwegein heen.

 

“Een wedstrijd zoals deze is goed om mee te beginnen”, vertelt oefenmeester Pronk. “Die speel je elk jaar één of twee in deze fase van de voorbereiding. Dan moet je een grote uitslag neerzetten. Dat hebben we gedaan vandaag, maar de 8-0 score had ook nog hoger kunnen zijn. Al is een 8-0 overwinning op Geinoord natuurlijk op zich prima.” Pronk nam in de personen van Emerique Emerencia, Junior van der Velden, Baran Karadag, Shayne Pattynama, Mitchell van Rooijen en Anthony Berenstein zes A-junioren mee naar Zeist, waar de Utrechters de formatie uit Nieuwegein troffen. “Je kunt jongens van de beloftenploeg nu niet meteen de volle negentig minuten laten maken”, legt Pronk uit. “ Wat dat betreft is het goed om er jongens van FC Utrecht Onder 19 bij te hebben, maar ook omdat het voor hun een enorme uitdaging is om zich op dit niveau te laten zien. Het was prima vandaag. Er zaten heel veel goede dingen in. Of het zegt dat wij veel beter zijn dan een jaar geleden, omdat we toen met 4-0 van Geinoord wonnen en nu met 8-0? Nee, daar is het veel te vroeg voor. Wat ik wel kan zeggen, is dat iedereen enthousiast is en graag wil”, aldus Pronk. “Dat zag je vandaag, maar zeker ook tijdens de trainingen. Het basisniveau, waarop je dus start, is vele malen hoger dan voorheen. Dat zie je aan hoe snel het spel gaat, het tempo, het maken van keuzes. En dat zie je niet alleen bij de jongens uit de beloftenploeg, maar ook bij de A-junioren. Dat is een goede zaak. Voor de jeugdspelers die er nu bij zijn, en die er de komende week ook bij zullen blijven, is dit goed. Laten we niet vergeten dat het ook onze taak is: spelers opleiden en ze ontwikkelen.”

 

Snelheid op de flanken, fijne steekpasses vanuit het middenveld, solide defensief werk. Zomaar een greep uit het arsenaal dat Jong FC Utrecht tentoonstelt op het KNVB Sportcentrum in Zeist, waar het geen spaan heel laat van eersteklasser Geinoord. Dat doet het niet alleen met bij vlagen zeer goed spel, maar ook met tal van mooie doelpunten.

 

Na vier minuten is het al raak. Na een handige actie zwiept Hamza Boukhari de bal tegen de touwen. Tien minuten later tikt Simon Keskin de bal van dichtbij in na een corner van Karim Loukili. Meer doelpunten vallen er niet in de eerste helft en dat is vooral te danken aan het sterke optreden van Geinoord keeper Niels Renes die de ene na de andere Utrechtse aanval onschadelijk maakt.

 

Na de rust gaat Jong FC Utrecht los. In de 55e minuut krult Hamza Boukhari de bal vanaf 25 meter prachtig in de bovenhoek. Twee minuten later maakt Rodni Antwi de 4-0 na een heerlijke steekpass van A-junior Baran Karadag. Geinoord heeft de strijd dan al opgegeven. De amateurs kunnen het allemaal niet meer belopen en met iets meer geluk had Jong FC Utrecht de dubbele cijfers kunnen behalen. Het wordt uiteindelijk 8-0 door vier doelpunten in twaalf minuten, die allemaal worden gescoord door een invaller. In de 76e minuut scoort A-junior Anthony Berenstein 5-0. Het is de goal van de wedstrijd. Met buitenkant links prikt Berenstein de bal in de verre hoek. Twee minuten later scoort invaller Sylla Sow uit een strafschop. Weer drie minuten later scoort A-junior Mitschell van Rooijen 7-0 na voorbereidend werk van Sylla Sow. In de 88e minuut zijn de rollen omgedraaid en scoort Sow na een op maat afgeleverde bal van van Rooijen.


 

 

Jong FC Utrecht - SV Geinoord 8-0 (2-0)
4. Hamza Boukhari 1-0
14. Sinan Keskin 2-0
55. Hamza Boukhari 3-0
57. Rodney Antwi 4-0
76. Anthony Berenstein 5-0
78. Sylla Sow (strafschop) 6-0
81. Mitchell van Rooijen 7-0
88. Sylla Sow 8-0

Toeschouwers: 175.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus (46. Bob van der Hoek); Ali Ulusoy (46. Enrique Emerencia), Myenty Abena (60. Junior van der Velden), Sten Vreekamp (70. Robin de Jong), Robin de Jong (60. Ali Ulusoy); Erwin de Groot (46. Baran Karadag), Karim Loukili (60. Mitchell van Rooijen), Sinan Keskin (46. Shayne Pattynama); Gyrano Kerk (67. Anthony Berenstein), Rodney Antwi (67. Sylla Sow), Hamza Boukhari (70. Karim Loukili).

 

Opstelling SV Geinoord:
Niels Renes (46. Jeremy Vrede); Ralf Reniers, Charif Esedik (46. Evert van Dijk), Colin van Hoogdalem, David Jackson (60. Leroy Schoonheym); Mick Brookman (46. Jelle Staal, 82. Dyon Siebelink), Dyon Siebelink (46. Jaey Daalhuisen), Joey Hirdes; Chanan Brandsma (60. Gino Vesters), Vincent Griffioen, Robert Maat (60. Jesse Elmensdorp).

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.