FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht O15 grijpt naast de Supercup

 

 

 

Het zou een fraai begin van het seizoen zijn geweest voor iedereen die betrokken is bij de FC Utrecht Jeugd Academie; zo vroeg al twee prijzen in de kast. FC Utrecht O17 won onlangs al de Supercup, vandaag was FC Utrecht O15 te gast bij Ajax O15 om voor dezelfde prijs te spelen. Maar helaas, vandaag (zaterdag) geen feest, ondanks dat de ploeg van trainer/coach Ab Plugboer tot twee keer toe knap terugkwam in de wedstrijd. Nadat de wedstrijd in 4-4 was geëindigd, namen de Amsterdammers de strafschoppen beter: 5-4.

 

Dat het überhaupt nog een wedstrijd werd, is het team te prijzen. Door doelpunten van Gravenberch en Llansana kwamen de Utrechtse talenten op een 2-0 achterstand, en leek de weg vrij voor Ajax O15 om in eigen huis een eenvoudige middag te hebben. FC Utrecht O15 liet echter zien over een uitmuntende mentaliteit te beschikken, want direct na de 2-0 was de achterstand alweer gehalveerd. Randy Meeuwsen, nota bene de kleinste man op het veld, kopte de 2-1 binnen. Na de pauze kwam FC Utrecht O15 zelfs op gelijke hoogte na een doelpunt van Djevinchio van der Kust, die de doelman fraai omspeelde en koel binnenschoot: 2-2.

 

Door doelpunten van opnieuw Gravenberch en Sint leken de Amsterdammers de klus dan toch geklaard te hebben, ware het niet dat in de absolute slotfase FC Utrecht O15 zich wederom terugknokte door treffers van Akif Hancer (schitterende lob, 4-3) en invaller Amoros Nshimirimana; 4-4.

 

Tijdens wedstrijden om de Supercup zijn verlengingen afgeschaft, zodat er direct strafschoppen genomen moesten worden. Door een ‘Louis van Gaaltje’ van trainer/coach Brian Tevreden trok Ajax O15 aan het langste eind: de vlak voor tijd ingevallen doelman Jord Ruijgrok pakte de laatste Utrechtse penalty.

 

Ajax O15 - FC Utrecht O15 4-4 (2-1) (Ajax O15 wint na strafschoppen)
23’ 1-0 Gravenberch
27’ 2-0 Llansana
29’ 2-1 Meeuwsen
57’ 2-2 Van der Kust
60’ 3-2 Gravenberch
75’ 4-2 Sint
80’ 4-3 Hancer
85’ 4-4 Nshimirimana 

 

Opstelling Ajax O15:
Ruyg (’85 Ruijgrok); Omzigtig, Van Gelderen, Maduro, Mhassani; Mbinga (’60 Ben Sallam), Akotei (46’Zamani)(’65 Trustfull), Llansana (46’Fosu-Mensah); Maddy, Gravenberch, Sint

 

Opstelling FC Utrecht O15:
Sybesma; Zeddi, Huizing, Mamengi, Van Lopik (46’ Scheepers); Jerari, Van der Kust ’70 Hancer), Kosiah; Meeuwsen, Pieters, Akmum ( ’62 Nsimirimana)

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.