FC-Utrecht.org
Home » Teams » Jong FC Utrecht » Wedstrijdverslagen Jong FC Utrecht » 02 02 2015 Jong FC Dordrecht Jong FC Utrecht

 

 

 

De vierde driepunter in evenveel wedstrijden is in Divisie B voor Jong FC Utrecht een feit. De Utrechtse talenten waren vanavond (maandag) in het Riwal Hoogwerkers Stadion met 2-3 te sterk voor Jong FC Dordrecht.

 

jongddrjongut1.jpg

 

Pak de cijfertjes er voor aanvang van de wedstrijd bij, en je kunt bijkans al invullen dat Jong FC Utrecht een pittig avondje tegemoet gaat in Dordrecht. Want Jong FC Dordrecht, dat is naast de Utrechters zelf de enige ploeg uit de reeks die nog zonder nederlaag is. Dat is bepaald geen kat om zonder handschoentjes aan te pakken. Althans, dat zou je voor aanvang van de wedstrijd zeggen, op basis van de statistieken.


Als de pot iets meer dan een uur onderweg is en Jong FC Dordrecht via Noel Goossens de marge verkleint tot maar een doelpunt (van 1-3 naar 2-3), dan komt die verwachting uit. De Dordtse beloften dwingen Jong FC Utrecht tot het uiterste te gaan om een driepunter te scoren.

 

jongddrjongut2.jpg


Tien minuten voor de pauze is het Hamza Boukhari, de voorhoedespeler die een week eerder nog een hattrick maakt, die het nu lukt om de 0-1 aan te tekenen. En als vier minuten later via William Ekong de 0-2 een feit is - de Dordtenaar verandert een voorzet van Yemaro Hoogdorp van richting, waardoor keeper Jonathan Waterberg kansloos is - dan heeft het er eventjes wat van weg dat Jong FC Utrecht afstevent op een eenvoudige zege.


Maar knokkers, dat blijken de Zuid-Hollandse talenten te zijn. Via een prachtige pegel van Anthony Biekman komen de Dordtenaren nog voor rust op 1-2. En weer als je denkt, op het moment dat Jordy van der Winden de 1-3 binnenkopt tien minuten na de rust, dat het wel snor zit, toont Jong FC Dordrecht ruggengraat. De ploeg komt op het gladde kunstgras terug tot 2-3 via Noel Goossens, maar krijgt in de slotfase de Utrechtse defensieve linie niet meer klein. Waardoor een vierde driepunter in successie voor Jong FC Utrecht een feit is. En dus gaat de ploeg nog altijd fier aan kop in Divisie B.

 

jongddrjongut3.jpg

 

Jong FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-3 (1-2)
36. Hamza Boukhari 0-1
40. William Ekong (eigen doelpunt) 0-2
42. Anthony Biekman 1-2
56. Jordy van der Winden 1-3
63. Noel Goossens 2-3

 

Gele kaarten: William Ekong (Jong FC Dordrecht) en Hamza Boukhari (Jong FC Utrecht0).

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Stijn Berben.

 

Opstelling Jong FC Dordrecht:
Jonathan Waterberg; Sai van Wermeskerken, William Ekong, Gino Boers, Tom van der Linden (72. Siebren Hoekstra); Jeffry Fortes, Ibrahim Toure, Quincy Boogers; Noel Goossens, Anthony Biekman (59. Ryan Korporaal), Mailson Lima Duarte Lopes.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mike Havekotte; Yemaro Hoogdorp, Darren Rosheuvel, Yannick Cortie, Jordy van der Winden; Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati (75. Laurens van der Voort), Erwin de Groot (55. Remco van Wingerden); Gyrano Kerk, Hamza Boukhari, Danny Verbeek (46. Gyliano van Velzen).

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.