FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 7

 

 

 

1. Welke oudspeler heeft ooit Louis van Gaal geslagen?

 

2. Van welke oudtrainer is de quote: “Ik kreeg op een gegeven moment de kans om hoofdtrainer te worden bij een aantal clubs. Onder meer bij Willem II. Maar ik zat te praten met die voorzitter, en dat klikte niet. Toen heb ik gezegd: bel maar eens terug als Willem 1 belangstelling heeft."

 

3. Welke oudspeler schoot zonder het te weten de rechterbuitenspiegel van zijn eigen auto?

 

4. Welke oudspeler is tegenwoordig Hoofd Scouting van Red Bull Salzburg?

 

5. Welke oudspeler scoorde in zijn tweede wedstrijd voor FC Utrecht drie doelpunten in een uitwedstrijd bij Ajax?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    UEFA Cup - Oranje - Lid raad van commissarissen betaald voetbal

 

7.      Soest - De Meern - Financiële en commerciële dienstverlening

 

8.      Laatbloeier - Dierenspeciaalzaak - Tank

 

9.   Gedeeld record - Neșu - Zuid Afrika

 

10.  Oom - Schoonvader - Topscorer aller tijden


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 8.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 6


 

1. Welke hoofdsponsor verhoogde de financiële bijdrage in ruil voor bestuurlijke macht?

In 1996 gaf AMEV een financiële injectie in ruil voor bestuurlijke macht. De verzekeraar stelde Hans Herremans aan als voorzitter. Herremans was werkzaam voor Fortis dat deel uitmaakte van hetzelfde conglomeraat als AMEV.

 

2. Welke oudspeler woont tegenwoordig op Curacao?

Robin Nelisse is in 2011 gestopt met voetballen en daarna trainer geworden bij de Feyenoord Soccer Schools op Curacao. Inmiddels heeft hij er een huis laten bouwen en woont er permanent met zijn gezin.

 

3. Welke oudspeler is de zoon van een scheidsrechter?

Mihai Neșu is de zoon van scheidsrechter Mircea Neșu.


4. Welke oudspeler speelde voor vier verschillende amateurclubs, omdat zijn vader de trainer was van die clubs?

Jan Wuytens speelde in zijn jeugd voor vier verschillende amateurclubs, te weten Hechtel, Strooiendorp, Gerhees en Beringen. Oorzaak van dit hoge aantal was zijn vader, Jean Wuytens, die amateurtrainer was. Elke keer als deze van club veranderde, ging zijn zoon mee.

 

5. Waarom had Tonny van der Linden een bloedhekel aan Frans de Munck?

Op 30 januari 1957 debuteerde Tonny van der Linden in het Nederlands elftal. In het Bernabéu Stadion in Madrid werd kansloos met 5-1 verloren van Spanje met de wereldsterren Antonio Ramallets, Ladislao Kubala, Luis Suárez, Francisco Gento en Alfredo Di Stéfano. Na afloop klaagde Oranjedoelman Frans de Munck, destijds de keeper van Fortuna '54, bij de pers over debutant Van der Linden. Volgens De Zwarte Panter zou de wedstrijd heel anders verlopen zijn met zijn Fortuna '54-collega Bram Appel in de aanval. Van der Linden heeft De Munck deze uitspraken nooit vergeven. Ook toen de oncollegiale keeper even later een contract bij DOS tekende gunde Van der Linden hem geen blik waardig.

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Eredivisie record - Strafschop - Australië

Pascal Bosschaart heeft het record op zijn naam staan voor meeste wedstrijden in de eredivisie zonder te scoren. In zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht gaf de ploeg hem de kans om alsnog een doelpunt te maken voor de club. Hij mocht een strafschop nemen, maar de doelman stopte deze bal. Bosschaart sloot zijn carrière af bij Sidney FC in Australië.

 

7.    Mug - Kapotte lamp - Kampioen

Voor Gerrit Krommert staat het vast dat een kapotte lamp destijds de doorslag heeft gegeven. Een dag voor de beslissingswedstrijd in juni 1958 probeerde de linksbinnen van DOS met een kussen een mug te verschalken die hinderlijk door de kamer van het hotel vloog. Krommert verkeek zich op de snelheid van het insect waarna de lamp aan gruzelementen ging. Op dat moment kwam trainer Pepi Gruber binnen, de trainer van de Kanaries. Hij was gealarmeerd door het lawaai.

‘Opoe’ Krommert weet het tafereel bijna veertig jaar later nog precies te beschrijven. “Tot onze stomme verbazing begon Pepi alle scherven bij elkaar te vegen en in een zakje te doen. Hij keek alsof we al landskampioen waren geworden, die man was dus niet alleen een topcoach maar ook nog behoorlijk bijgelovig.”

Een dag later pakte DOS de landstitel, de Oostenrijkse trainer had de scherven in zijn binnenzak zitten toen Ton van der Linden in de tweede verlenging de legendarische treffer produceerde. Krommert: “Eigenlijk is het te gek om te vertellen, maar ik heb door dat akkefietje met de lamp nooit aan een goede afloop getwijfeld."

 

8.     Duitsland - Oostenrijk - Sânmartean

Simon Cziommer is een Duitse voetballer die in het seizoen 2008/2009 werd gehuurd van AZ, als opvolger van Lucian Sânmartean. Na dat seizoen vertrok Cziommer naar Red Bull Salzburg in Oostenrijk.

 

9.    Middenvelder - Barneveld - Leraar wiskunde

Voormalig middenvelder Arco Jochemsen is geboren in Barneveld en speelt daar tegenwoordig bij SVDB. Hij is werkzaam als leraar wiskunde op een school in Arnhem.

 

10.  Malta - Colombia - Puerto Rico

André Krul wist bij FC Utrecht niet door te breken. In 2012 tekende hij een contract bij Valetta FC in Malta. Toen Valleta werd uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League ging hij naar het Colombiaanse Boyaká Chicó waar hij in september 2012 als eerste Nederlandse voetballer debuteerde in de Copa Mustang. Hij stond ook kort onder contract bij Deportivo Pasto dat eveneens uitkomt in de hoogste klasse in Colombia.

Op 7 maart 2014 werd bekend dat hij naar FC Groningen zou gaan. Hij verkoos dat boven een kort contract in Puerto Rico bij Bayamón FC. In augustus 2014 ging hij alsnog bij Bayamón aan de slag. Hij speelde op 19 augustus de wedstrijd in de CONCACAF Champions League tegen Club América in Mexico (6-1 nederlaag). Bij terugkeer kwam hij Puerto Rico niet meer in omdat Bayamón verzuimd had een sportvisum voor Krul te regelen, waardoor hij niet meer voor de club kon spelen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen