FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Alje Schut keert als scout terug bij FC Utrecht

 

 

 

Alje Schut keert terug bij FC Utrecht. De in Utrecht geboren oud-profvoetballer (34) gaat per direct als scout aan de slag in stadion De Galgenwaard, waar hij tussen 1999 en 2012 als speler actief was. Met FC Utrecht won Alje Schut in 2003 en 2004 de KNVB beker. In 2004 won hij tevens de Johan Cruijff Schaal door een 2-4 overwinning op landskampioen Ajax. Alje Schut scoorde in deze wedstrijd in de 72e minuut de 1-1.

 

AljeSchut2.jpg

 

In 2012 ging Schut spelen bij Mamelodi Sundowns in Zuid-Afrika, waar op dat moment Johan Neeskens de coach was. Met deze club werd Alje Schut in 2014 landskampioen. Afgelopen seizoen won hij met Mamelodi de beker. Hierna beëindigde Alje Schut zijn profloopbaan en keerde terug naar Nederland. Hij speelt dit seizoen bij Topklasser Kozakken Boys uit Werkendam.

 

'Dat ik ben benaderd om als scout voor FC Utrecht aan de slag te gaan, doet me goed', reageert Schut op de clubwebsite op zijn aanstelling. 'Toen ik het bewuste telefoontje kreeg van oud-teamgenoot Jordy Zuidam was ik direct enthousiast. Hoe hij het scoutingsapparaat heeft opgezet, met oud-spelers van de club als Michael Mols, Stefaan Tanghe en Didier Martel spreekt me bovendien erg aan.'

 

Naast het scouten voor FC Utrecht zal Alje Schut stage gaan lopen bij de A-junioren van FC Utrecht. Dit in het kader van zijn trainersopleiding, de versnelde cursus Trainer/Coach II & Trainer/Coach III. Bij het jeugdteam zal hij worden begeleid door trainer Robert Wijnands.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.