14 september 2013

FC Utrecht O16 - AZ O16 3-0

De tweede competitiewedstrijd van de FC Utrecht O16. Was het vorige week tegen PSV in Eindhoven een verdienstelijk gelijkspel, vandaag nam O16 het in eigen huis op tegen de leeftijdgenoten van AZ, kampioen van vorig seizoen in de competitie O15. Opnieuw dus een tegenstander van kaliber.

Een technisch begaafd spelend AZ, ze speelden met één diepe spits en daarachter een heel compact ingesteld team, kwam goed uit de startblokken. Maar gaandeweg de eerste helft werd FC Utrecht, met een goede en rustige opbouw van achteruit, sterker. De afronding liet echter, net als dat vorige week al het geval was, te wensen over. Toch kwam FC Utrecht op voorsprong. Bij een aanval door het centrum van AZ werd een van onze aanvallers in het zestien meter gebied overduidelijk onreglementair een scoringskans ontnomen. De bal ging dus in de 37e minuut op de penalty stip en werd loepzuiver door de FC Utrecht spits ingeschoten, 1-0. Een verder gevolg van de AZ-actie was dat de speler die de overtreding maakte van het veld werd gestuurd. De speelruimtes werden nu voor FC Utrecht nog groter. In de blessuretijd van de eerste helft leek een doelrijpe kans van FC Utrecht ongedaan gemaakt te worden, maar uit de rebound nam de FC Utrecht spits de bal in één keer op zijn pantoffel. Een prachtige goal en 2-0 was het gevolg.

Na de rust werd het spel van beide kansen er niet beter op. AZ kon niet echt meer, FC Utrecht drong niet echt aan en bleef te onnauwkeurig. Toch was AZ nog een paar keer dicht bij een scoringskans. Maar de FC Utrecht keeper wenste, hoewel hij daar wel een keer de hulp van de paal bij nodig had, niet aan een AZ-doelpunt mee te werken. In de 56e minuut werd bijna op een identieke manier als bij de 2-0, een afgeslagen aanval, de bal van afstand door een FC Utrecht middenvelder binnengepoeierd, 3-0. De strijd was nu gestreden. FC Utrecht haalde zo zijn eerste en dik verdiende driepunter in deze competitie binnen.