Vandaag heeft de ploeg van trainer Robin Pronk laten zien in staat te zijn, zijn tegenstander bij vlagen zijn wil op te leggen. In een heel aantrekkelijk duel werd het in het winterkoude Fanny Blankers Koen Stadion 0-4 voor de gasten. En dat was niet eens geflatteerd te noemen. Waren de Utrechtse voorwaartsen scherper in de afwerking, dan had er meer in gezeten!

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Midden toonden de Utrechtse jongelingen lef en flair. Ze zetten FC Twente snel vast op eigen helft en daar wisten de Tukkers niet echt een antwoord op. Het felle en agressieve druk zetten zorgde er voor, dat de Twentenaren niet in staat waren om goed op te bouwen. Een verdienste van de gehele ploeg, onder leiding van aanvoerder Sofyan Amrabat.  Tot aan de slotfase van de eerste helft zijn er aan beide zijden niet echt veel gevaarlijke momenten te noteren. Kort voor de rust vielen er 2 doelpunten.

In de 37e minuut was daar de 0-1, na een lepe bal van Hamza Boukhari óver de verdediging heen. Daarmee kregen zowel Gyrano Kerk als Rodney Antwi vrije doortocht naar het doel van Michael Verrips. Antwi hield in de 1 tegen 1 situatie het hoofd koel en rondde bekwaam af.  4 minuten later viel de 0-2. Aan de linkerkant stoomde Sten Admiraal op en hij leverde een prima voorzet af. De voor het doel opgedoken Gyrano Kerk miste schromelijk, waardoor de bal doorrolde. Gelukkig was daar Bart Ramselaar nog. Hij verschalkte dezelfde doelman Verrips en met een 0-2 stand gingen beide ploegen even terug naar de warmte van de kleedkamers.

In de rust gaf trainer Robin Pronk aan zijn spelers mee, niet te snel tevreden te zijn en met nóg meer energie de tweede helft in te gaan. Het was immers te verwachten dat FC Twente voor de aansluitingstreffer zou gaan. En dat gebeurde inderdaad, maar uiteindelijk was FC Twente niet bij machte om de intenties in de score tot uitdrukking te brengen. Bij vlagen waren zij wel gevaarlijk, bijvoorbeeld met een bal op de paal in de 75e minuut, maar de grootste kansen waren toch voor FC Utrecht in de persoon van Gyrano Kerk. In de 78e minuut was het Twentse verzet gebroken. Er werd voorbeeldig geprofiteerd van de ruimte die Twente achterin weggaf. Een diepe bal van doelman Menno Heus (!) bereikte Hamza Boukhari en hij schoot de bal snoeihard in het dak van het doel. Waar zagen wij dat eerder dit weekeinde?

Er brak vervolgens een fase aan, waarin het aan Utrechtse kant wat vrijblijvend werd. Het scorebord gaf weliswaar 0-3 aan, maar er was nog ruim een kwartier te gaan, en dus alle reden om het hoofd er bij te houden. Voor de definitieve eindstand zorgde Sofyan Amrabat uiteindelijk. Nadat Gyrano Kerk de bal veroverde op de middenlijn hadden hij, Amrabat en Boukhari een vrije doorgang gecreëerd naar het Twentse doel. Kerk schoot hard in, maar doelman Verrips gooide zich voor de bal. Hij kon de bal niet klemmen en Amrabat zorgde voor het laatste zetje en daarmee was de 0-4 eindstand bereikt.

Trainer Pronk toonde zich wederom een tevreden mens: “Ja, wat kan je zeggen als je voor de 2e keer op rij met een 4-0 overwinning van het veld stapt? Het is natuurlijk een goede overwinning. Maar als trainer wil je altijd béter. En dat was vanmiddag ook best mogelijk. Als we het vanmiddag hadden kunnen opbrengen om nóg secuurder, nóg efficienter met de kansen om te gaan, dan was de uitslag hoger uitgevallen. Maar ik klaag niet. We zijn met het team op de goede weg, en het kan altijd beter.”

Volgende week zaterdag komt rode-lantaarndrager RJO/ZL Roda JC A1 op bezoek. Met deze wedstrijd sluiten de Utrechters de eerste competitiehelft af, waarna de winterstop aanbreekt. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportcomplex Zoudenbalch.

VA FC Twente O19 – FC Utrecht O19 0-4
37.          0-1         Rodney Antwi
41.          0-2         Bart Ramselaar
78.          0-3         Hamza Boukhari
87.          0-4         Sofyan Amrabat