FC Utrecht wist zich dinsdagavond pas na verlenging voorbij Kozakken Boys (2-1) te knokken. Jens Toornstra nam in het extra halfuur de winnende treffer voor zijn rekening, maar erkende na afloop dat zijn doelpunt eigenlijk afgekeurd had moeten worden.

Toornstra velt Kozakken Boys met handsbal: 'Heel stiekem'

Toornstra gebruikte namelijk zijn hand toen hij in de derde minuut van de verlenging de beslissende goal liet noteren. 'Het was heel stiekem hands, maar zij appelleerden niet en ik ga ook niet zelf naar de scheidsrechter toe om te zeggen dat het hands was', gaf de middenvelder toe tegenover RTV Utrecht.

De zege van Utrecht bij de Topklasser kwam met bijzonder veel moeite tot stand, maar trainer Jan Wouters van de uitploeg maakte zich eigenlijk nauwelijks zorgen: 'Dit zijn gewoon vervelende en moeilijke wedstrijden, want de tegenpartij staat met heel veel mensen achter de bal. Je moet de tegenstander dan kapotspelen. Voor rust deden we dat niet, maar in de tweede helft ging dat veel beter.'

Het feit dat zijn ploeg een verlenging nodig had om van de amateurs uit Werkendam te winnen deert Wouters niet. 'Ik maakte me geen zorgen. Hun spelers vielen in de tweede helft bijna om van de kramp. Dan weet je dat het doelpunt vanzelf gaat vallen', vervolgde de oefenmeester.