Ruud Boymans heeft zijn debuut voor FC Utrecht vandaag bekroond met de winnende treffer in het thuisduel met FC Groningen. De spits die deze zomer werd overgenomen van AZ kwam nog niet eerder in actie voor zijn nieuwe werkgever vanwege een slepende schouderblessure. Zondag maakte hij als invaller 5 minuten nadat hij in het veld was gekomen het enige doelpunt: 1-0.

FC Groningen had in de Domstad wat recht te zetten na de smadelijke nederlaag (3-0) van een week geleden bij SC Cambuur. De Groningers lieten zich in Leeuwarden op vrijwel alle fronten aftroeven en daarnaast ook provoceren. Dat leverde Rasmus Lindgren twee keer geel op en dus rood. Hij werd tegen Utrecht vervangen door Michael de Leeuw, die als invaller dit seizoen al drie keer trefzeker was.

Groningen beet echter niet meer van zich af dan verleden week. Het leek alsof de ploeg van trainer Erwin van de Looi bang was om fouten te maken en dus verzandden de gasten veelal in tikjes breed en achteruit. Aan de andere kant wist Utrecht voor eigen publiek ook nauwelijks iets af te dwingen. Het gevaarlijkste moment kwam nog uit een hoekschop van de thuisploeg, vlak voor rust. Ramon Leeuwin kopte hard en goed in, maar de kleine Jarchinio Antonia was attent op de doellijn.

Zo pover als de eerste helft was, zo enthousiast begon de tweede helft. Al in de eerste minuten kregen Antonia, Danny Hoesen (Groningen), Willem Janssen en Yassin Ayoub (Utrecht) kansen op de 1-0. Dat bleek de voorbode voor de openingstreffer die even later viel. Het was uitgerekend invaller Boymans die de 1-0 voor zijn rekening nam. Ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme schoot hij koelbloedig raak toen Tommy Oar hem de diepte in stuurde.

Groningen kreeg even later een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Robbin Ruiter stopte de door Tjaronn Chery genomen strafschop. De gasten drongen vervolgens wel even aan, maar de betere kansen bleven voor de thuisploeg. Boymans had zijn tweede kunnen maken, maar hij schoot 10 minuten voor tijd net over.