FC Utrecht O16 begon verrassend en het scheelde weinig of het was binnen de minuut al raak geweest. Helaas ging de bal net voorlangs. Blijkbaar maakte deze flitsende start Sparta onmiddellijk wakker. In de 5e minuut was het aan de andere kant van het veld wel raak. Door slecht verdedigen aan FC Utrecht kant kreeg Sparta in de 5e minuut zijn eerste kans en die werd wel benut, 1-0. Het spel ging een tijd gelijk op. In de 20e minuut kreeg Utrecht zelfs een grote kans op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Sparta had aan een halve volgende kans wel genoeg. Een als voorzet vanaf onze rechterkant bedoelde hoge bal zeilde over iedereen, inclusief onze keeper, heen en na 23 minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Het tweede deel van de eerste helft regen de kansen zich voor beide teams aaneen maar de score bleef tot aan het rustsignaal ongewijzigd.

In de tweede helft speelde FC Utrecht vanaf het begin vanuit een goed teamverband en deed dat goed. Na tien minuten een prachtige splijtende pass door het midden en onze linkerspits was er als de kippen bij om deze buitenkans te verzilveren, 2-1. Wederom een individuele fout aan FC Utrecht zijde draaide in de 56e minuut op een strafschop voor Sparta uit. Maar Sparta gooide de deur nog niet definitief in het slot. De strafschop werd via de lat overgeschoten. Maar ondanks dat FC Utrecht het heft in handen nam was het uitstel van executie. In de 70e minuut omspeelde de Sparta-spits onze keeper om en maakte daarna vanuit een onmogelijke hoek, de bal werd vanaf de achterlijn op een leeg FC Utrecht gemikt en trof zowaar doel, 3-1. Nu leek het pleit beslist. Maar nog wilde Utrecht niet van opgeven weten. Nog geen tien minuten na het derde Sparta doelpunt wist Utrecht de aansluittreffer te maken. Met behulp van een verdediger mikte de FC Utrecht spits raak, 3-2. En ondanks nog een heuse kans op de gelijkmaker in blessuretijd bleef het daarbij.

Utrecht liep in deze competitie tegen zijn eerste verlies op. Qua teamspel was dit van Utrecht zijde een onnodig verlies maar teveel individuele fouten braken het team uiteindelijk op.