28 september 2013

FC Utrecht O19 - Feyenoord O19 4 - 2

De spelers van coach Robin Pronk revancheerden zich vandaag voor de nederlaag van vorige week tegen Ajax A1. Slachtoffer was Feyenoord O19, dat met een 4-2 nederlaag op zak terug kon naar Rotterdam. Al na 5 minuten schalde La Cucaracha uit de luidsprekers op Sportcomplex Zoudenbalch. Verantwoordelijk voor de voorsprong was Carlos Groen, die de bal laag en hard diagonaal inschoot. Daaraan vooraf ging een prima actie vanaf rechts van Gyrano Kerk. Matig uitverdedigen leverde balbezit op voor Groen. En als het vizier voorin op scherp had gestaan, was de voorsprong al na een kwartier verdubbeld, maar jammer genoeg ging de bal zowel aan Hamza Boukhari als Cedric Badjeck voorbij.

Al snel was duidelijk dat FC Utrecht de baas was in eigen huis. Bij tijd en wijle moesten weliswaar alle zeilen bijgezet worden maar steeds viel het kwartje de goede, Utrechtse kant op. Maar toch kreeg ook Feyenoord zijn kansen. Na ruim een half uur spelen waren er twee op rij te noteren. Beide waren het gevolg van niet kordaat genoeg defensief ingrijpen maar gelukkig voor alles en iedereen met een rood/wit FC Utrecht-hart sprongen de voorwaartsen van de Rotterdammers slordig met hun mogelijkheden om.

Vijf minuten later had Gyrano Kerk een uitgelezen kans om de score te verhogen. Hij werd met een slimme diepe bal door Cedric Badjeck in de diepte weggestuurd en kwam daardoor 1 op 1 met doelman Maarten de Fockert. Deze laatste won het duel. En dan was daar vlak voor de rust Maarten de Lange, die aan het einde van een lange aanval stond, hard inschoot, maar dezelfde Gyrano Kerk op zijn pad trof, zodat de ruststand 1-0 voor de thuisploeg bleef.

Na de rust was het gelijk weer raak. Eerst was daar een levensgrote kans voor Bart Ramselaar. In het vervolg hierop vergreep Feyenoord’s invaller Vincent van Dorp zich in het strafschopgebied aan Cedric Badjeck. Hamza Boukhari bleef koel en verhoogde de score naar 2-0. Na ruim een uur spelen was het vervolgens Cedric Badjeck die zijn bedrage aan de score leverde. Een slecht verwerkte ingooi aan Rotterdamse kant leverde balbezit op voor Hamza Boukhari. Hij bediende Cedric Badjeck, die het hoofd er bij hield toen hij in scoringspostie kwam en doelman de Fockert kansloos liet. 3-0 en nog ruim een half uur te gaan.

Feyenoord rechtte de rug en zette aan in de jacht op de aansluiting. Dat lukte hen in de 68e minuut, als Oussama Idrissi in stelling wordt gebracht door Brandon Robinson. Mede doordat de Utrechtse verdediging er hierbij niet goed uitzag kon Idrissi scoren. En na een waarschuwende bal op de lat kwamen de gasten nog dichterbij. Daarbij hadden zij de hulp nodig van doelman Barry van den Brink, die opzichtig onder een voorzet door ging, waardoor Wessel Dammers er als de kippen bij was om de 3-2 aan te laten tekenen.

Het werd dus nog spannend in het laatste kwartier, maar het lukte FC Utrecht O19 steeds weer om onder de druk uit te voetballen en ook nog eens gevaarlijk voor het Rotterdamse doel op te duiken. Ver in blessuretijd velde Cedric Badjeck het definitieve vonnis. Weggestuurd door Burak Burak kwam Badjeck in een 1 tegen 1 situatie met goalie de Fockert. Hij faalde niet en liet zo de 4-2 op het scorebord zetten.

Coach Robin Pronk was na afloop en tevreden mens. “De partij van vorige week was er een van een uitzonderlijk niveau, een incident. Vergeleken met die wedstrijd was het vanmiddag een verademing om naar te kijken. Het resultaat is prima en het werd gehaald met goed spel. Feyenoord kwam nog even terug in de wedstrijd, waardoor het toch nog spannend werd. Achteraf beschouwd zijn we eigenlijk niet in echt grote problemen geweest. Ik moet de ploeg een groot compliment maken voor het vertoonde spel.”

FC Utrecht O19 – RJO/FE Feyenoord O19 4-2

05. 1-0 Carlos Groen
47. 2-0 Hamza Boukhari (penalty)
61. 3-0 Cedric Badjeck
68. 3-1 Oussama Idrissi
75. 3-2 Wessel Dammers
90+3 4-2 Cedric Badjeck