Een deel van de Feyenoord aanhang had van dit eredivisievrije weekeinde geprofiteerd om de eigen B1 op Zoudenbalch te komen aanmoedigen. Dit ging gepaard met de nodige fakkels en vuurwerk. De Utrechters van trainer Ruud Heus leken onder de indruk, want omdat ook Feyenoord meteen vol druk zette op de Utrechtse defensie had FC Utrecht het eerste kwartier niets in te brengen tegen de Rotterdammers.

De 0-1 na zeven minuten was dan ook zeker verdiend: een mooie aanval, met een al even mooie voorzet werd door spits Dylan Vente achter de kansloze Menno Vink gekopt. Feyenoord verzuimde echter door te drukken en de Utrechtse verdediging met een uitstekend centraal duo, waaronder de prima spelende Cas Odenthal van FC Utrecht O16 , kreeg steeds meer vat op de Feyenoordse aanvallers. Sterker nog, de als altijd keihard werkende ploeg van Heus begon in de counter kansen te krijgen.

Eerst werd een inzet in de korte hoek van spits Nick Venema door Feyenoord keeper Elber Evora gekeerd en vlak voor rust werd een bal van Utrechts andere spits Stijn Meijer van de lijn gehaald. Logisch dan ook dat trainer Heus in de rust zijn spelers meegaf dat er wel degelijk kansen waren voor een goed resultaat. En dat bleek ook. Er ontspon zich in de tweede helft een mooie strijd, waarin de ploegen elkaar geen seconde rust gunden, hetgeen voor de toeschouwers het aankijken dan ook meer dan waard was.

FC Utrecht beloonde zich voor de hartverwarmende inzet in de 55e minuut toen spits Nick Venema de 1-1 liet aantekenen. Hoewel het in de blessuretijd,  bijgetrokken door een uitstekend fluitende arbiter Zuidema, nog even billenknijpen was, trok FC Utrecht het punt over de streep. En dat was een succesje waar de ploeg wel even aan toe was na de mindere resultaten van de afgelopen weken.

Trainer Heus kon zijn ploeg dan ook complimenteren: “Dit succesje hadden we even nodig. Zeker tegen een goede ploeg als Feyenoord, dat tot nog toe geen punt had verloren. We zijn na het zwakke begin van de wedstrijd, of je kunt ook zeggen het sterke begin van Feyenoord, hard blijven werken en zijn langzaam beter in de wedstrijd gekomen. Uiteindelijk heeft dat tot een, denk ik, verdiend punt geleid. Als we dit niet alleen tegen dit soort tegenstanders kunnen opbrengen, dan komen de resultaten vanzelf weer, daar ben ik heilig van overtuigd.”