FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O19 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht A1 » 14 03 2015 Sparta Rotterdam O19 FC Utrecht O19

 

 

 

Ajax O18 is de nieuwe koploper dankzij de verliespartij van FC Utrecht O19. Het zag er vooraf aantrekkelijk genoeg uit: zelf winnen bij Sparta en een gelijkspel in Amsterdam, om daarmee terug op kop te komen. Dat gelijke spel is uitgekomen, de eigen winstpartij tegen Sparta O19 helaas niet. FC Utrecht O19 verloor in Rotterdam met 3-0. Een willekeurig lezer zou bij zo’n uitslag kunnen denken dat Sparta oppermachtig was en FC Utrecht had weggespeeld. Maar daar was vanmiddag geen enkele sprake van. In de eerste helft twee gelijkwaardige teams, die voetballend best aan elkaar gewaagd waren. Optisch zelfs met een licht overwicht van de Utrechters. Sparta is gevaarlijk in de omschakeling; dat is ook het spelletje wat deze ploeg het best ligt. Opbouwend kiezen ze redelijk vaak de lange bal om vervolgens het gevecht aan te gaan. Zo ontstond de eerste Rotterdamse goal. Een diepe bal, waarna door miscommunicatie twee Utrechtse spelers de lucht in gaan om de bal te veroveren. In al die ijver ging Sparta er met de bal vandoor en wist Tyrone Conraad het net te vinden. Een kwartier later was de score verdubbeld. Ook nu weer een lange diepe bal, die Guido Janssen niet kon halen, waarna het voor Spartaan Finn Stokkers eenvoudig afmaken was. Hij wist de lage voorzet op waarde te schatten.

 

De rust gebruikte trainer Arjan van der Laan om zijn spelers op te peppen. Er was immers nog geen man over boord. Hij gaf ze de opdracht mee op jacht te gaan naar de aansluiting om vandaar uit verder te werken. Maar dat pakte iets anders uit. Meteen na de Utrechtse aftrap ging de bal terug uit en kwam deze bij doelman Bob van der Hoek. Zijn poging lang te spelen strandde doordat hij tegen een speler van Sparta aan schoot, waarbij de bal voor de voeten van de buitenspel staande Yesin Ben Mohamadi viel. Deze laatste aarzelde niet en scoorde. Dit alles onder het toeziend oog van scheidsrechter van Leeuwen, die de treffer ondanks het buitenspel goedkeurde. Ja, dan wordt het een hele klus om de boel ten goede te keren. Een schier onmogelijke opgave, zo bleek. Toch lukte het de bezoekers bijna. Tot twee keer toe werd de lat geraakt (Bart Ramselaar en Karim Loukili). En de goed ingevallen Zakaria el Bennay liet zich ook een aantal keren prima gelden. Maar al met al was het onvoldoende om de aansluiting te krijgen, laat staan de bovenliggende partij te worden. Verdedigend werd er niets meer weggegeven zodat na 90 minuten voetbal 3-0 de eindstand was. Teleurgestelde gezichten na afloop in de kleedkamer waar trainer van der Laan het positieve benadrukte. Zijn ploeg was immers vaker op de helft van de tegenstander te vinden dan andersom. En er werden volop kansen gecreëerd. Helaas, vandaag konden ze niet worden verzilverd. Dat moet dan volgende week gaan gebeuren. “De eerste 6-7 teams staan zo dicht bij elkaar, dat een overwinning de ranglijst er weer heel anders uit laat zien. Een mooie uitdaging: eerst volgende week thuis en die week daarop uit, beide keren tegen Ajax O18. Het is een stevige competitie; iedereen kan van iedereen winnen én verliezen.”

 

Sparta Rotterdam O19 – FC Utrecht O19 3-0

20.          1-0         Tyrone Conraad

42.          2-0         Finn Stokkers

46.          3-0         Yesin Ben Mohamadi

 

FC Utrecht O19: Bob van der Hoek, Jimmy Spruit, Sten Vreekamp, Guido Janssen, Sten Admiraal (88. Nick Lim), Bart Ramselaar, Oussama Zamouri (46. Zakaria el Bennay), Tim Brinkman, Sem Witteveen (85. Jesse van Baal), Karim Loukili, Virgil Smith

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.