FC Utrecht heeft geen degradatiezorgen meer. De ploeg van trainer Jan Wouters was zondagmiddag met 2-1 te sterk voor Heracles Almelo en eindigt ook dit seizoen boven de rode streep in de Eredivisie.  De voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt, met nog twee speeldagen te gaan, zeven punten.

Trainer Jan Wouters kon niet beschikken over de geschorste spits Steve De Ridder. Hij begon met Jacob Mulenga en Cedric van der Gun. In de eerste helft was er sprake van veel strijd; beide ploegen vochten voor elke meter. Toch was FC Utrecht feller en ging men verdiend met een dubbele voorsprong de rust in. In de dertiende minuut was de eerste grote kans voor FC Utrecht. De bal kwam voor de voeten van Adam Sarota en hij schoot op doelman Pasveer van Heracles. In de negentiende minuut was het wel raak. Een vrije trap van Jens Toornstra werd ingekopt en gered door Remko Pasveer. De doelman liet de bal los en Jacob Mulenga tikte simpel binnen: 1-0.

FC Utrecht bleef aandringen en dat resulteerde in de 2-0. Toornstra legde een vrije trap vijf minuten voor rust recht op het hoofd van Juan Agudelo die het leer uitstekend diagonaal binnenkopte achter Pasveer. De doelpuntenmaker was enkele minuten eerder in het veld gekomen als vervanger van de geblesseerde Cedric van der Gun. Heracles, dat dit seizoen buitenshuis meer punten verzamelde dan in thuiswedstrijden, sloot de eerste helft af zonder Utrecht-doelman Robbin Ruiter daadwerkelijk te testen.

Sarota moest in de rust met een blessure in de kleedkamer achterblijven en al na enkele minuten in de tweede helft haakte ook Johan Mårtensson af. Met Mark Diemers en Gyliano Van Velzen binnen de lijnen probeerde Utrecht de aanvalspogingen van Heracles af te weren. De druk van de Almeloërs werd na ruim een uur spelen beloond. Na voorbereidend werk van Jason Davidson kopte Mikhail Rosheuvel de 2-1 binnen. FC Utrecht ging na de aansluitingstreffer beter voetballen. Mulenga leek zijn tweede te maken, maar de bal was niet helemaal over de achterlijn geweest. Het werd spannend totdat Heracles-speler Schenkeveld zijn tweede gele kaart kreeg in de 84e minuut. Daarna krulde Toornstra nog een vrije bal over het doel van Pasveer.