FC Utrecht is in de kwartfinale van het bekertoernooi uitgeschakeld. In Nijmegen was NEC met 1-0 te sterk voor de Utrechters. De nederlaag was volkomen verdiend.

De ploeg van Jan Wouters begon aardig aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans. Een gevaarlijk schot van Steve De Ridder ging maar nipt voorlangs. Daarna was FC Utrecht nergens meer te bekennen en kreeg het ook in de achtste minuut de 1-0 te verwerken. Door balverlies van Kai Heerings kwam NEC met drie man er uit en was het uiteindelijk de Belg Vermijl die de bal achter Ruiter schoot.

De 1-0 was ook de ruststand, maar die stand hadden de Utrechters vooral te danken aan doelman Robbin Ruiter en het gebrek aan effectiviteit van de ploeg uit Nijmegen. Ruiter verrichtte een paar belangrijke reddingen op inzetten van Hemlein en Conboy en had geluk toen Higdon de lat raakte.

In de tweede helft van het bekerduel startte FC Utrecht feller en had zelfs een licht overwicht. Utrecht creëerde echter geen kansen en had geluk toen Timothy Derijck op de lijn redde. Invaller Bob Schepers kreeg een grote kans maar strandde op doelman Johnsson. In de slotfase voorkwam Ruiter voor de zoveelste keer de 2-0 na een inzet van Hemlein.