FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Sofyan Amrabat verwacht veel van zichzelf

 

 

 

Met de pas achttienjarige Sofyan Amrabat debuteerde er afgelopen weekend een vermeend supertalent in de basis bij FC Utrecht. De middenvelder werd na zijn optreden tijdens Heracles - FC Utrecht bedolven onder de complimenten. De basisdebutant bij de domstedelingen deelde er echter ook één uit. "De beslissing van de trainer om mij op te stellen, getuigt van durf.”

 

sofyan4.jpg 
 

De middenvelder kreeg tegen Vitesse al zeven speelminuten als invaller, maar werd nu echt voor de leeuwen gegooid. "Daar ben ik de trainer dankbaar voor, omdat de club in een moeilijke fase zat en er ook druk op hem was, maar hij toch mij de kans gaf. Hoeveel trainers hadden in zo’n geval niet voor ervaring gekozen? Ik ben blij. In de basis bij mijn droomclub. Hier heb ik acht jaar naartoe geleefd.”


Waar oudere broer Nordin tegenwoordig door Galatasaray wordt verhuurd aan Málaga, is Sofyan aan het doorbreken bij FC Utrecht. "Nordin is mijn grote broer en mijn raadgever. De belangrijkste tip die hij me heeft gegeven, is elke dag keihard te werken. Als je alles geeft, scoor je altijd een voldoende. Naast zijn startsnelheid, zou ik graag nog een eigenschap van Nor willen hebben: de winnaarsmentaliteit", vertelt de tiener.

 

sofyanennordinamrabat.jpg"Bij PSV zat hij een jaar lang op de bank en daar had hij het heel moeilijk mee. Maar mijn broer bleef rustig. En hoewel hij niet speelde, zorgde hij dat hij sterker en sterker werd. Hij deed een stap achteruit naar Kayserispor om er daarna twee vooruit te zetten naar Galatasaray. De momenten dat we elkaar via Skype spraken, vergeet ik niet. Hij zat daar alleen, in een vreemd land, in de stad Kayseri waar niets viel te beleven. Nordin was soms niet vrolijk, maar hield zijn focus."

Toch hoopt Sofyan zijn oudere broer uiteindelijk te overtreffen. "Begrijp me niet verkeerd. Als dat mijn plafond blijkt, zou ik daar superblij mee zijn, want wie zou er nou niet voor Gala en Malaga willen spelen? Maar hij heeft me zelf geleerd de lat zo hoog mogelijk te leggen. Ik hoop dat ik nóg verder kan komen. En daar ga ik voor. Nordin is heel uitbundig, gezellig en straalt heel veel zelfvertrouwen uit. Ik ben veel rustiger, maar geloof ook in mezelf."

Nordin adviseert zijn broertje vooral rustig te blijven. "In de voetballerij valt niets te plannen. Mijn broertje moet stap voor stap zetten: nu proberen basisspeler te worden en daarna als vaste kracht een bepaald niveau te leveren. Dat begint allemaal met hard trainen en in zichzelf investeren. Souf moet daarbij beseffen dat hij een streepje op mij voor heeft, want ik werd weggestuurd bij Ajax en speelde op mijn achttiende nog gewoon bij SV Huizen."Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.