FC Utrecht O12 is uit bij FC Volendam, een tegenstander die eerder dit seizoen nog met 5-2 werd verslagen, niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft was FC Utrecht het betere team, maar de keeper van FC Volendam wist met enkele goede reddingen zijn doel schoon te houden. Zo bleef de stand lang 0-0, maar in de 25e minuut nam FC Volendam onverwacht de leiding toen een speler van FC Volendan na een vrije trap van dichtbij wist te scoren. Twee minuten later was de stand weer gelijk, toen ook FC Utrecht de bal na een vrije trap bij de tweede paal kon binnentikken.

Na de rust waren de teams gelijkwaardig, maar weer was het FC Volendam dat op voorsprong kwam. Na een uitstekende pass kon een Volendamse aanvaller de bal over de keeper wippen. Ook deze keer kwam FC Utrecht echter heel snel op gelijke hoogte en zo moesten beide teams uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Door dit gelijke spel zakt FC Utrecht O12 naar de derde plaats op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft FC Utrecht twee punten achterstand op de beide koplopers Vitesse en De Graafschap. En dat zijn precies de tegenstanders die volgende week naar Zoudenbalch gaan komen. Op 25 april speelt FC Utrecht O12 thuis tegen De Graafschap en vier dagen later komt Vitesse op bezoek. FC Utrecht heeft het dus nog in eigen hand, maar dan moeten beide wedstrijden wel gewonnen worden.