Jong FC Utrecht heeft een terechte maar ook geflatteerde nederlaag geleden bij Jong Vitesse. Regerend Nederlands beloftenkampioen Vitesse trad aan met Piet Veldhuizen, Arnold Kruiswijk, Danilo Pantic, Sheran Yeini, Renato Ibarra en Nathan. Bij FC Utrecht speelden Kristoffer Peterson en Rubio Rubin mee, maar ook diverse A-junioren. Jong Vitesse gaf de mannen van Robbin Pronk een lesje in effectiviteit. De Arnhemmers kregen vier kansen en scoorden vier goals.

De eerste helft was in handen van Jong Vitesse. Na ruim een half uur spelen kwam Jong Vitesse op voorsprong via Kai Huisman. De spits kon de bal eenvoudig binnen tikken na een schitterende actie van Nathan. Nathan was vijf minuten voor rust zelf de maker van de 2-0. Na een puntgave vrije trap van Osman mikte hij de bal met het hoofd in de verre hoek.

In de tweede helft was Jong FC Utrecht de bovenliggende partij. Veel meer dan een goed schot van Hamza Boukhari en wat halve kansen levert dat echter niet op. In de slotfase probeert Jong FC Utrecht nog iets te forceren door centrale verdediger Myenty Abena naast Rubio Rubin in de spits te zetten. Dat werkt echter averechts. Nathan maakte drie minuten voor tijd zijn tweede treffer en Mo Osman bracht de 4-0 eindstand op het scorebord na een fraaie individuele actie.

Jong Vitesse – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
32. Kai Huisman 1-0
40. Nathan 2-0
88. Nathan 3-0
90. Mohammed Osman 4-0