FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 mei » FC Utrecht nadert akkoord met Adriaanse

 

 

 

FC Utrecht hoopt op zeer korte termijn Co Adriaanse te strikken als technisch adviseur. De deal is nog niet beklonken, maar algemeen directeur Wilco van Schaik is positief gestemd. "De gesprekken worden steeds concreter. Wij willen terug naar aanvallend FC Utrecht-voetbal, Co is de ideale persoon om dat aan te gaan sturen als technisch adviseur. Hij kent de club, heeft de ambitie en heeft successen gekend met de manier van voetballen die wij voor ogen hebben."


 

De 66-jarige trainer in ruste wordt op parttime-basis technisch adviseur: “Maar niet vrijblijvend, zoals Guus Hiddink bij PSV”, aldus Van Schaik.” Eigenaar Frans van Seumeren heeft al ‘vaak’ met Adriaanse gesproken: “Hij wil graag, ik denk dat het wel goed komt.”

Rob Alflen wordt zoals eerder gemeld zo goed als zeker de opvolger van Jan Wouters. “Hij heeft als assistent tweeënhalf jaar aan de Eredivisie geroken. Bovendien is hij zelfstandig trainer geweest in het amateurvoetbal. Daar leer je heel erg veel van”, zegt Van Schaik. Onder Alflen, die in de Domstad werd geboren en zes seizoenen voor Utrecht speelde, moet de club weer ‘attractief Engels voetbal’ gaan spelen. Utrecht wil naast hem een ervaren assistent aantrekken. Onder meer Luc Nijholt is in beeld.

Wilco van Schaik gaat ook voor het eerst dieper in op het afscheid van Jan Wouters. "Tijdens een lang gesprek in de winterstop merkten we al dat we uit elkaar dreven. Dat had niks met de resultaten te maken, maar wel met ambities en speelstijl. Het was beter om nu afscheid te nemen dan om volgend jaar vast te stellen dat we een jaar te lang waren doorgegaan."

De clubleiding en de fans willen dat FC Utrecht terugkeert naar zijn roots, met attractief Engels voetbal. Onder Wouters was het in de ogen van velen vaak te afwachtend. Dat de club met Alflen een trainer aanstelt die Wouters terzijde stond in die speelstijl, pleit volgens Van Schaik alleen maar voor hem. "Robby was loyaal aan Jan, maar neem maar van mij aan dat die twee stevige discussies hebben gevoerd over de manier van spelen."

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen